Britannian pikkuprinssin nimestä kohu – näin pienokaisen nimi oikeasti lausutaan

1:35

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kolmannen lapsen nimi aiheuttaa hämmennystä sosiaalisessa mediassa. 

Prinssi William ja herttuatar Catherine saivat 23. huhtikuuta kolmannen lapsensa. Kuninkaallinen pariskunta paljasti 27. huhtikuuta, että pikkuprinssin nimi on Louis Arthur Charles. Vaikka nimi on perin kuninkaallinen, se herätti laajaa hämmennystä sosiaalisessa mediassa, erityisesti meren toisella puolella Yhdysvalloissa. Useat nimittäin kummastelevat, että kuinka pikkuprinssin nimi oikein lausutaan. 

Onneksi englantilaiset kommentaattorit sekä toimittajat riensivät apuun selventääkseen asiaa. Nimi lausutaan "lo-wee" hiljaisella s:llä, kuten esimerkiksi Louis Vuitton.  

– Amerikkalaisille ystävilleni, Louis lausutaan Lew-ee eikä Lewis - hiljaisella s:llä! CNN:n kommentaattori Victoria Arbiter neuvoo Twitterissä.

– Lausutaan Lou-ey, ei Lewis, Daily Mailin toimittaja Rebecca English kirjoittaa.

– Meidän pitää varmaan tehdä selväksi kaikille amerikkalaisille kuninkaallisten faneille, että se on "Lou-ee" eikä "Lewis", ITV Newsin toimittaja Chris Ship kertoo.

Louis tarkoittaa "kuuluisaa taistelijaa" ja nimen juuret ovat Saksassa ja Ranskassa. Vaikka monet saattavat yhdistää kuninkaallisen nimen ranskalaiseen monarkiaan, nimi on kulkenut englantilaisessa hovissa useiden sukupolvien ajan, mutta hienovaraisemmin. 

Vastasyntyneen isoveljen, prinssi Georgen kokonimi on George Alexander Louis, ja prinssien isän nimi on William Arthur Philip Louis. Cambridgen herttuan sedän prinssi Edwardin kokonimi on taas Edward Anthony Richard Louis. Hänen nuorin lapsensa on taas lady Louise Windsor.

Vaikka prinssi Louis ei saanut nimeään isoisänsä prinssi Philipin mukaan englantilaisten vedonlyöjien onneksi, hänen nimensä on silti merkittävä Edinburghin herttuan puolelta. Intian viimeinen varakuningas Louis Mountbatten oli Philipin setä. Edinburghin herttuan isoisä oli taas nimeltään Battenbergin prinssi Louis

Prinssi Louis, jonka kuninkaallinen titteli kokonaisuudessaan on Hänen kuninkaallinen korkeutensa, Cambridgen herttua prinssi Louis Arthur Charles, on kruununperimysjärjestyksessä viides. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja