Britannian parlamenttivaalien äänestys käynnissä

Britanniassa äänestetään parhaillaan parlamenttivaaleissa, joiden tuloksesta odotetaan äärimmäisen tiukkaa.

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan oppositiossa oleva konservatiivipuolue on hienoinen ennakkosuosikki. Minkään puolueen ei uskota saavan enemmistöä parlamenttiin, minkä pelätään johtavan vaikeisiin hallitusneuvotteluihin.

Jännitystä lisää vielä se, että lähes puolet äänestäjistä ei vielä eilen ollut päättänyt, ketä äänestää.

Äänestyspaikat sulkeutuvat puoliltaöin Suomen aikaa. Ensimmäisten ovensuukyselyjen tuloksia odotetaan heti äänestyksen loputtua. Varsinaisia tuloksia on luvassa yön ja perjantain mittaan.

Pääministeri Gordon Brown päätti työväenpuolueen kampanjan kotiseuduilleen Skotlantiin. Hän vakuutti, että työväenpuolue on paras nostamaan Britannian taloustaantumasta.

Konservatiivien johtaja David Cameron kehotti äänestäjiä panemaan lopun työväenpuolueen 13-vuotiselle valtakaudelle.

- Äänestäkää ja antakaa maallemme se toivo, optimismi ja muutos, jota tarvitsemme, Cameron sanoi viimeisessä vaalitilaisuudessaan Bristolissa.

Kovan kirin tehneistä liberaalidemokraateista povataan ratkaisijaa hallitusneuvotteluissa. Puolueen johtaja Nick Clegg kehotti äänestäjiä tarttumaan tilaisuuteen ja muuttamaan asioita.

- Tämä mahdollisuus tulee vain kerran sukupolvessa, Clegg sanoi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters - AP)

JOS KONSERVATIIVIJOHTAJA VOITTAA, DOWNING STREETILLÄ ASUU KOHTA MYÖS VAUVA - CAMERON ÄÄNESTI YHDESSÄ RASKAANA OLEVAN VAIMONSA KANSSA

Lue myös:

    Uusimmat