F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Liipaisimella olevan F1-kisan pomo myöntää: heinäkuun GP:n siirto jo todennäköinen

5:00
Jo puolet F1-talleista on joutunut turvautumaan henkilökuntansa lomautuksiin.

Tällä hetkellä F1-kalenterin vielä toistaiseksi perumattomien kisojen kärkijoukossa olevan Ison-Britannian Silverstonen osakilpailun järjestäjän puheenjohtaja Derek Warwick tiedostaa GP:n olevan pahasti siirtouhan alla.

Kauden 2020 osakilpailuista yhdeksän ensimmäistä on jo peruttu kokonaan tai siirretty odottamaan myöhempää ajankohtaa koronaviruspandemian takia. Kesäkuun Azerbaidzhanin ja Kanadan kisojen peruuntumisen jälkeen myös kuun lopun Ranskan GP siirtyy mitä todennäköisimmin.

Heinäkuussa odottavat Itävallan ja Ison-Britannian kisat, jotka vielä toistaiseksi ovat voimassa. Silverstonea on väläytelty yhdeksi mahdolliseksi kauden avaajaksi, mutta järjestävän organisaation British Racing Drivers’ Clubin puheenjohtaja Derek Warwick maalaa jo uhkakuvia tapahtuman ylle.

– Peruminen olisi Silverstonelle kova paikka. Ja täytyy sanoa, ettemme todennäköisesti ole vielä niskan päällä tilanteesta heinäkuun puoliväliin mennessä, Warwick kommentoi RaceFans-sivustolle.

– Se tulee varmaankin siirtymään toivottavasti myöhempään päivämäärään, entinen F1-kuski toivoo.

Isossa-Britanniassa todettiin sunnuntaihin mennessä edelleen peräti 8 700 uutta koronavirustapausta. Uusia kuolemantapauksia oli tullut lauantaista jopa 917 lisää.

Muun muassa kesä-heinäkuussa järjestettävä Wimbledonin tennisturnaus on jo peruttu. Klassikkotapahtumalla oli voimassa jättimäinen vakuutus pandemian aiheuttaman peruutuksen varalle, mutta Silverstonella ei vastaavaa luksusta ole käytössään.

– Se tulee tekemään kipeää taloudellisesti. Heillä ei ole vakuutusta tämän viruksen varalle, se on selvää, Warwick toteaa Silverstonen radasta.

– Tappiota tulee. Kuinka suuri se on, minulla ei ole mitään hajua, hän jatkaa.

Kaikesta huolimatta Warwick uskoo Silverstonen olevan vahvempi tällaisia iskuja vastaan kuin muutama vuosi sitten. Rata pääsi eroon Bernie Ecclestonen aikana tehdystä kalliista sopimuksestaan juuri viime vuonna.

– Jos tämä olisi tapahtunut ehkä viisi tai ainakin kymmenen vuotta sitten, olisiko kerho voinut selvitä siitä? Ei. Onko kerho tullut viimeisen vuoden aikana pitkälle siitä? Kyllä. Ehdottomasti, Warwick sanoo.

– Kerholla on nyt itse asiassa rahaa pankissa ja se pystyy tekemään hyvää työtä, muttei tällaisen haluaisi pitkään jatkuvan. Jos pystymme ajamaan GP:n myöhemmin, saamme takaisin paljon rahaa, joka muuten menetettäisiin.

F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn esitti Britannian kisaa ajettavaksi ilman katsojia, mutta suljettujen ovien takana ajaminen ei ehkä ole radan puolesta mahdollista ilman kompensaatiota.

– Minulla on siitä iso kysymysmerkki, että onko se mahdollista. Jos kisa ajetaan ilman yleisöä, niin varmasti johtokunta ja Stuart Pringle (Silverstonen toimitusjohtaja) ovat varmasti jo keskustelleet siitä F1-sarjan kanssa, että mikä nykyinen taloudellinen tilanne on, Warwick sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja