F1-pomo Ross Brawn kertoo, mitä kulissien takana tapahtuu – formulat suurten päätösten edessä: "Jotkut kisat outoihin aikoihin"

F1-sarja suunnittelee palaavansa kilparadalle viimeisen tiedon mukaan heinäkuun alussa Itävallassa. Sarjan urheilujohtaja Ross Brawn povasi C Moren Urheilusuorassa loppukaudelle kahden kilpailun viikonloppuja sekä osakilpailuja keskellä viikkoa.

Brawnin mukaan osaa kisoista - kuten Singaporen GP - on haastavampi siirtää niiden vaatiman logistiikan vuoksi. Kilparadat ovat tässä suhteessa käytännöllisempiä, sillä niissä voidaan järjestää kisoja jopa kuukautta lyhyemmillä varoitusajoilla.

– Kilparadat ovat toimivampia varsinkin, kun kyse on lähellä toisiaan olevista kilpailuista. Tällöin emme puhu markkinoinnista ja lipunmyynnistä, vaan miten kaikki saadaan organisoitua. Kaikki riippuu siis siitä, millaisesta kilpailusta on kyse, Brawn sanoi Urheilusuoran haastattelussa.

– Kun tutkitaan kalenteria, jotkut kisat voivat olla outoihin aikoihin, mutta niiden järjestäminen sään puolesta on silti mahdollista.

– Mietimme paljon myös logistiikkaa. Luvassa voi olla joitakin kaksipäiväisiä kisaviikonloppuja. Esimerkiksi Kiinassa tämä voisi olla edessä, jos siellä ajetaan, koska sinne meneminen on haastavaa, Brawn sanoo.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela ei ole täysin vakuuttunut kahden kisan viikonloppurytmistä.

– Kalenterista voidaan olla montaa mieltä. Ovatko siellä välttämättä oikeantyyppiset kisat? Onko se urheilullisesti kaikkein paras vaihtoehto, että ajetaan - kulunutta termiä käyttäen - mikkihiiri-ratoja, joissa ohittaminen on vaikeaa?

F1-kaudesta on toistaiseksi siirretty tai peruttu kymmenen osakilpailua. Viimeisimpänä listalle liittyi maanantaina peruttu Ranskan GP.

Lue myös:

    Uusimmat