Mainos

Britannialta apua Israelille itsemurhaiskusta epäillyn etsinnässä

Britannia on luvannut avustaa Israelin viranomaisia Tel Avivissa eilen sattuneen itsemurhapommi-iskun tutkimuksissa. Iskusta epäillään kahta Britannian kansalaista, joista toinen on pakosalla heitettyään räjähdeliivinsä sivuun kumppaninsa laukaistua oman pomminsa. Viranomaiset ovat luvanneet apua iskun tekijöiden tunnistamisessa.

Israelilaiset sanovat, että iskussa surmansa saanut oli 21-vuotias Britannian kansalainen. Israelin mukaan toinen iskusta epäilty on 27-vuotias britti. Molempien uskotaan olevan aasialaisperäisiä siirtolaisia.

Britannian ulkoministeriön edustaja on luvannut selvittää olivatko epäillyt todella Britannian kansalaisia. Kyseessä on ensimmäinen ulkomaalaisten tekemäksi epäilty itsemurhaisku Israelissa. Israelissa pelätäänkin nyt al-Qaida-verkoston ilmaantuneen maahan.

-Tilanne on hyvin huolestuttava, koska näemme joitakin yhteyksiä, ehkä jopa al-Qaidaan. Puhutaan myös, että Hizbollah ja al-Qaida ovat sekaantuneet asiaan, mikä tarkoittaa, että tästä tulee kansainvälinen kysymys, ei vain Hamasia ja Jihadia koskeva, Israelin ulkoministeriön tiedottaja Yonatan Peled sanoi.

Tel Avivin iskussa sai tekijän ohella surmansa kolme ihmistä. Islamistinen Hamas-järjestö ja Al Aksan marttyyrien prikaatit ilmoittivat eilen toteuttaneensa sen yhteistyössä. Jälkimmäistä pidetään palestiinalaisten suurimmasta puolueesta Fatahista irtaantuneena ryhmänä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.