Mainos

Bremer kiisti Blairin väitteet

Paul Bremer kiisti Tony Blairin väitteet löydetyistä aselaboratorioista Irakissa.

Yhdysvaltain Irakin miehityshallinnon johtaja Paul Bremer on kiistänyt Britannian pääministerin Tony Blairin väitteet, joiden mukaan Yhdysvaltain joukot olisivat löytäneet Irakista salaisia joukkotuhoaselaboratorioita.

Bremeriltä kysyttiin vahvistusta väitteille salaisista laboratorioista brittiläisen ITV1-televisiokanavan nauhoitetussa haastattelussa, joka on määrä esittää sunnuntaina.

-En tiedä, kuka sellaista on väittänyt. Ainakaan (joukkotuhoaseita etsivän ryhmän johtaja) David Kay ei ole niin sanonut, Bremer vastasi.

Kuultuaan haastattelijalta, että löydetyistä laboratorioista olikin kertonut presidentti George W. Bushin uskollinen liittolainen Blair, Bremer perui heti puheensa. Aiemmin joulukuussa pääministeri Blair väitti haastattelussa, että joukkotuhoaseita etsivä ryhmä on löytänyt vankkoja todisteita valtavasta salaisten laboratorioiden järjestelmästä.

Peruttuaan puheensa Bremer sanoi, että Irakista on löydetty selviä todisteita biologisten ja kemiallisten aseiden kehittämisohjelmista, jotka olivat edelleen käynnissä Yhdysvaltain hyökätessä maahan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.