Mainos

Breivik manifestissaan: Ystäväni ja perheeni tulevat vihaamaan minua

Norjan tuplaiskut suunnitellut Anders Behring Breivik enteili manifestissaan, ettei hänen tekoaan tulla ymmärtämään. Breivik toteaa manifestissa, että jopa hänen perheensä ja ystävänsä tulevat vihaamaan häntä.

Manifestin henkilökohtaisessa osiossa Breivik mainitsee muun muassa, että hänellä on neljä hyvää ystävää: Peter, Axel, Marius ja Martin. Ystävästään Martinista hän kertoo seuraavaa:

– Hän on palomies, ironista kyllä, sillä pian varmistan, että hänellä on kädet täynnä töitä.

Manifestissa puhutaan myös äitipuolesta, josta Breivig toteaa pitävänsä. Hän sanoo kuitenkin, ettei pahastuisi, mikäli tämä tulisi surmatuksi iskussa tämän työpaikkaa UDIa (Norjan maahanmuuttovirasto) vastaan.

Suunnitteli juhlivansa iskua ilotyttöjen kanssa

Breivik kuvailee tekstissään myös viimeisiä suunnitelmiaan ennen iskuja. Hän kertoo tekstissään muun muassa säästäneensä kolme pulloa ranskalaista vuosikertaviiniä, jotka osti huutokaupasta kymmenen vuotta sitten.

– Ottaen huomioon, että marttyyrioperaationi lähestyy, päätin viedä yhden pulloista nautittavaksi läheisteni kanssa vuosittaisessa joulujuhlassamme. Toisen pullon vein Mariuksen juhliin ja jaoin sen yhdessä ystävieni kanssa. Kokemus oli ainutlaatuinen, eikä unohdu, mies iloitsee.

– Viimeisen pullon ajattelin säästää marttyyritekoni juhlimiseen kahden korkealuokkaisen huoran kanssa, jotka ajattelin palkata ennen tehtävääni. Oman tulkintani mukaan täydellisen "ritarin" ei tarvitse olla selibaatissa, vaikka jotkut jäsenet saattavatkin olla eri mieltä.

"Tulen heräämään painajaiseen"

Mies kuvittelee jo manifestissaan myös iskun jälkeisiä aikoja.

– Kun herään sairaalassa ja toivun saamistani ampumahaavoista, herään paskamaiseen maailmaan, varsinaiseen painajaiseen. Ystäväni ja perheeni tulevat vihaamaan minua ja kutsumaan minua hirviöksi, tämä toteaa tekstissä.

– Lisäksi yhdistyneellä, maailmanlaajuisella ja monikulttuurisella medialla on kädet täynnä hommia siinä, kun he tekevät minusta roiston, mustamaalaavat ja demonisoivat minua.

Breivikin salanimellä kirjoittama manifesti koostuu päiväkirjoista, pomminteko-ohjeista sekä islamin ja monikulttuurisuuden vastaisista ajatuksista.

Expressen-lehden mukaan Breivikin manifesti ei ole kuitenkaan täysin tämän oma. Lehti kertoo tekstissä olevan paljon osia, jotka on kopioitu suoraan yhdysvaltalaisen kirjepommittaja Ted "Unabomber" Kazynskin vastaavasta kirjoituksesta.

Manifestissa on lainattu myös useita muita blogikirjoituksia. Esimerkiksi Jussi Halla-ahoa (ps) koskeva kirjoitus oli kopioitu toisen henkilön blogista.

Katso Hannu Hallamaan juttu (Kymmenen uutiset 24.7.2011)

Katso Aino Huilajan raportti Oslosta (Kymmenen uutiset 24.7.2011)

Katso Aino Huilajan raportti Sundvolista (Kymmenen uutiset 24.7.2011)

Katso poliisijohtaja Robin Lardotin haastattelu (Kymmenen uutiset 24.7.2011)

Helsingissä muistettiin terrori-iskujen uhreja (Kymmenen uutiset 24.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.