Mainos

Breivik esitti vaatimuksia – haluaa Norjan puolustusvoimien johtoon

Norjan joukkosurmat tunnustanut Anders Behring Breivikon vaatinut kuulusteluissa Norjan hallituksen eroa ja toivonut pääsevänsä itse johtamaan maan puolustusvoimia. Asiasta kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK viitaten nimettömiin lähteisiin.

Syyttäjän mukaan joukkosurmaaja kieltäytyi alun perin puhumasta, ellei kuningas Harald luopuisi kruunusta ja hallitus eroaisi. Breivik oli kuitenkin lopulta hyvinkin halukas puhumaan, ja kuulustelutilaisuus kesti kaikkiaan kymmenen tuntia.

Kyseessä oli toinen kuulustelu sitten 22. heinäkuuta tapahtuneiden Oslon pommi-iskun ja Utöyan saaren joukkoammuskelun. Iskuissa kuoli kaikkiaan 77 henkilöä.

Norjan poliisisyyttäjä Paal-Frederik Hjort Krabyn mukaan Breivik kertoi lähes kaikesta auliisti. Ainoastaan mahdollisista yhteistyökumppaneistaan mies vaikeni visusti. Aiemmin Breivik on väittänyt kuuluvansa suurempaan järjestöön, jolla on muita ryhmiä sekä Norjassa että muualla maailmassa.

Breivikiä pidetään tällä hetkellä täydellisessä eristyksessä huippuvartioidussa vankilassa. Kahden psykiatrin on tarkoitus aloittaa ensi viikolla mielentilatutkimus, jonka tuloksien on määrä olla valmiina 1. marraskuuta.

Oikeudenkäynti miestä vastaan alkaa todennäköisesti ensi vuonna.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.