Mainos

Bredolab-viruksen uhreja varoitetaan erikoisella tavalla

Hollannin poliisi on ilmoittanut paljastaneensa rikollisten pyörittämän valtavan botnet-verkon. Verkon toimintaan on liitetty miljoonien ihmisten tietokoneita Bredolab-viruksen avulla.

Tietoturvayhtiö F-Secure kertoo, että asian tiimoilta on pidätetty 27-vuotias mies Armeniassa. Myös verkon toimintaa ohjanneet palvelimet on saatu haltuun. Tällä tavoin verkko saadaan tehokkaasti aisoihin. Palvelimet oli vuokrattu hollantilaiselta yritykseltä, joka auttoi poliiseja operaatiossa.

F-Securesta kerrotaan, että Bredolab on monimutkaisten ja monimuotoisten troijalaisten muodostama laaja perhe. Haittaohjelmaa on levitetty sähköpostin ja saastutettujen verkkosivujen kautta. Bredolabia tiedetään käytetyn roskapostien ja haittaohjelmien levitykseen.

Botnet-verkon koko oli massiivinen: Siihen kuului yli 30 miljoonaa saastutettua konetta ja lähes 150 ohjaavaa palvelinta.

Viruksen saastuttamia uhreja varoitetaan mielenkiintoisella tavalla. Hollannin viranomaiset nimittäin lähettävät saastuneiden koneiden omistajille varoitussivuille ohjaavan viestin. F-Securesta arvioidaan, että viranomaiset hyödyntävät kaikkien uhrien tiedottamiseen samaista botnet-verkkoa, mihin koneet on viruksella liitetty.

F-Securesta kerrotaan, että varoitustoimien suorittamista uhrien koneilla ei ole juuri käytetty, sillä sekin voidaan nähdä mahdollisesti laittomana ja luvattomana toimintana, vaikka tarkoitusperät olisivatkin selvästi hyvät.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.