Mainos

Brasiliassa surmatun naislääkärin sisar: Poliisien toiminta pöyristyttävää

Brasiliassa surmatun lääkäripariskunnan ja heidän tuttavansa poliisitutkinta pöyristyttää omaisia.

Surmatun naislääkärin sisar kummastelee Brasilian poliisin toimia, kun se vapautti yli 40-vuotiaan mekaanikon tutkinnan alkuvaiheissa, koska näyttöä ei ollut riittävästi. Nyt mies on surmien pääepäilty, pakosalla ja hänet on etsintäkuulutettu.

– Hirveästi ihmetyttää poliisien toiminta, kun he päästivät miehen vapaaksi. Me pelkäämme, ettei häntä saada siitä miljoonakansasta enää kiinni, surmatun naislääkärin sisar sanoo MTV3 Uutisille.

Sisar myöntää, että surmat olivat koko suvulle kamala tapahtuma, jota kukaan ei voinut uskoa.

– Tämä on ollut kuin painajaisuni.

Surmasta on vangittuna lisäksi 51-vuotias yrittäjä. Naislääkärin omainen ei uskalla mennä Brasiliaan.

– En lähtisi missään nimessä hakemaan vainajia sieltä Brasiliasta, sillä sen verran maa pelottaa meitä. Ei meistä (omaisista) varmaan kukaan menisi sinne. Me luotamme siihen, että Suomen viranomaiset hoitavat heidät takaisin Suomeen.

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaankin, että Suomen Brasilian suurlähetystö yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa avustaa omaisia käytännön järjestelyissä.

– Tämä tarkoittaa sitä, että vainajat hoidetaan arkkuihin ja toimitetaan lentokoneilla Suomeen. Suurlähetystö ei kuitenkaan vastaa mistään maksuista, vaan silloin katsotaan esimerkiksi vainajien vakuutuksia. Myös omaiset saattavat osallistua kustannuksiin, ulkoministeriöstä kerrotaan.

Brasilialainen tutkinnanjohtaja Rodolfo Santa Cruz kertoo MTV3 Uutisille, että hänen tietojensa mukaan suomalaisia omaisia ei ole tähän mennessä saapunut Brasiliaan noutamaan vainajia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.