Brasilian sademetsiä tuhottiin tammikuussa ennätystahtiin – presidentti Bolsonaro haluaisi alkuperäisasukkaiden maille vielä lisää kaivoksia, maanviljelystä ja vesivoimaa

Leonardo DiCaprio vastasi Brasilian presidentin syytöksiin 0:45
Videolla Hollywood-tähti Leonardo DiCaprio ottaa kantaa Brasilian presidentin Jair Bolsonaron väitteisiin. Hän oli syyttänyt DiCapriota Amazonin metsäpaloista.

Amazonin sademetsien hakkuut Brasiliassa yli kaksinkertaistuivat tammikuussa viime vuoden tammikuuhun verrattuna, kertoo maan Kansallinen avaruustutkimusinstituutti (INPE).

Tammikuussa raivattiin yli 280 neliökilometriä sademetsää, mikä on suurin hakkuumäärä sitten tammikuun 2015, jolloin tietoja hakkuista alettiin kerätä.

Brasilian istuvan presidentin Jair Bolsonaron aikana metsien tuhoaminen on kiihtynyt voimakkaasti. Elokuussa Bolsonaro erotti INPE:n silloisen johtajan Ricardo Galvaon ja syytti häntä hakkuiden ja metsän kaskeamisen liioittelusta.

Keskiviikkona Bolsonaro esitteli lakiesityksen, joka mahdollistaisi kaivostoiminnan, maanviljelyn ja vesivoiman rakentamisen alkuperäisasukkaiden mailla Amazonilla.

Lakiesitystä, joka menee vielä kongressin käsittelyyn, on kuvattu oikeistopopulistisen Bolsonaron unelmaksi ja painajaiseksi ympäristönsuojelijoille ja alkuperäiskansoille.


Lue myös:

    Uusimmat