Brasilian presidentti syytti Leonardo DiCapriota Amazonin metsäpaloista – näin tähtinäyttelijä vastasi erikoisiin syytöksiin

Leonardo DiCaprio vastasi Brasilian presidentin syytöksiin 0:45
Hollywood-tähti Leonardo DiCaprio otti kantaa Jair Bolsonaron syytöksiin.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro yritti syyttää näyttelijä ja ympäristöaktivisti Leonardo DiCapriota osallisuudesta Amazonin sademetsän metsäpaloihin. Näyttelijä otti kantaa syytöksiin.

Presidentti Bolsonaro väitti sosiaalisessa mediassa torstaina, että kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF oli maksanut vapaaehtoisille palomiehille näiden ottamista metsäpalokuvista. Kuvissa näkyneet palot olivat Bolsonaron mukaan tahallaan sytytettyjä. 

Presidentin mukaan järjestö käytti kuvia anoakseen lahjoituksia sademetsän suojeluun.

Presidentin mukaan järjestö oli ottanut yhteyttä näyttelijä Leonardo DiCaprioon, joka lahjoitti järjestölle puoli miljoonaa dollaria.

– Osa lahjoitetusta rahasta meni ihmisille, jotka sytyttivät tulipalon, eikö niin? Leonardo DiCaprio, olet avittanut palojen syttymistä, ei niin saa olla, presidentti sanoi.

Järjestö on kieltänyt saaneensa lahjoituksen DiCapriolta tai kuvia palomiehiltä.

DiCaprio tyrmää väitteet

DiCaprio vastasi presidentin syytteisiin lauantaina instagram-tilillään.

Päivityksessään näyttelijä kertoo tukevansa niitä ihmisiä Brasiliassa, jotka työskentelevät pelastaakseen alueen.

Hän myös korjaa presidentin väitteet kertomalla, ettei ole antanut rahallista tukea niille järjestöille, joista presidentti puhuu.

Presidentti Bolsonaro on aiemminkin syyttänyt järjestöjä Amazonin metsäpaloista.

Samaan aikaan järjestöt ovat arvostelleet Bolsonaron toimia sademetsää kohtaan. Esimerkiksi ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on sanonut, että juuri Bolsonaro ja hänen ajamansa politiikka ovat johtaneet voimistuneeseen puustonraivaukseen Amazonilla.

Lue myös:

    Uusimmat