Mainos

Bostonin iskun tekijä tai motiivi yhä hämärän peitossa

Bostonin maraton-pommi-iskun tekijää tai motiivia ei edelleenkään tiedetä.

Viranomaiset ovat painottaneet, että edessä voivat olla pitkät ja työläät tutkimukset. MTV3:n kirjeenvaihtajan Päivi Sinisalon mukaan Yhdysvalloissa aletaan myös kallistua sille kannalle, että kyseessä saattaa olla kotimainen terrori.

Bostonilaiset heräävät myöhemmin tänään uuteen kaaosaamuun. Pommi-iskujen tutkinta jatkuu kaupungissa yhä täydellä teholla ja osia keskustasta sekä kulkureiteistä on yhä suljettuina.

Samalla kaupunki yrittää toipua järkytyksestä. Hyvä uutinen on se, että vakavista vammoista huolimatta kuolonuhrien määrä on pysynyt kolmessa ja lääkäreiden mukaan vakavasti loukkaantuneiden tila näyttää vakiintuneen.

Tutkijat ovat yhä varmempia siitä, että kyseessä ovat olleet tienvarsipommien tyyppiset yksinkertaiset räjähteet ja tämä viittaisi kotimaan maaperällä toimiviin terroristeihin. Myös kotimaan turvavirasto on kallistumassa sille kannalle, että kyseessä ei ole kansainvälinen salaliitto.

Jännitystä Yhdysvalloissa on lisännyt se, että yhden senaattorin postin joukosta on löytynyt erittäin tappavan risiini-myrkyn jäämiä. Tapauksella ei ole tiettävästi yhteyttä Bostonin tapahtumiin, mutta se lisää yhtälailla pelkoa uudesta tuhoisasta terrorismin aallosta.

Bostonin maratonille osallistui 17 suomalaista. He ovat yhtä lukuun ottamatta ilmoittautuneet ulkoministeriölle. Ulkoministeriön tiedossa ei ole suomalaisuhreja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.