Mainos

Bosnian serbivaalit tasaväkiset

Tilanne Bosnian serbitasavallan parlamenttivaalien ääntenlaskennassa on hyvin tasaväkinen, ilmeni tänään julkaistuista ensimmäisistä ennusteista.

Tasavallan kaksi vahvaa puoluetta, maltilliset ja äärikansalliset, ovat kumpikin juhlineet vaalivoittoa tahoillaan. Lopulliset vaalitulokset saadaan kuitenkin vasta kahden viikon kuluttua.

Kumpikin puolueista on menestynyt omalla tukialueellaan, maltilliset Banja Lukassa ja äärikansalliset maan itäosassa. Minkään puolueen ei uskota kuitenkaan saavan selvää enemmistöä Bosnian serbiparlamenttiin, joka on tällä hetkellä entisen serbijohtajan Radovan Karadzicin kannattajien hallinnassa.

Maan nykyisen presidentin Biljana Plavsicin johtaman maltillisen Serbian kansanliiton (SNS:n) ennustetaan saavan 36 prosenttia äänistä Banja Lukan alueella. Myös maltillinen sosialistinen puolue (SP) saa ennusteen mukaan 15 prosenttia. Karadzicin kannattajien puolue, serbien demokraattinen puolue (SDS), saa Banja Lukassa vain 9 prosenttia ja sitäkin jyrkempi serbien radikaalipuolue (SRS) 4 prosenttia äänistä.

Itä-Bosniassa, äärikansallismielisten "pääkaupungin" Palen vaikutuspiirissä, Karadzicin kannattajien SDS-puolue saa puolestaan 40 prosenttia, radikaalipuolue SRS 23 ja Plavsicin SNS-puolue 17 prosenttia.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.