Mainos

Bondevik jätti eronpyyntönsä

Norjan pääministeri Kjell Magne Bondevik jätti tänään hallituksensa virallisen eronpyynnön kuningas Haraldille.

Kuninkaan odotettiin nimittävän työväenpuolueen johtajan Jens Stoltenbergin uudeksi hallituksenmuodostajaksi. Bondevik ilmoitti eilisiltana hallituksensa eroavan sen jälkeen kun hallitus oli kärsinyt tappion suurkäräjien luottamuslauseäänestyksessä. Bondevikin vähemmistöhallitus vastusti ehdotusta maakaasuvoimaloiden rakentamisesta Norjaan, kun taas oppositiopuolueet ovat sanoneet ajavansa voimalasuunnitelman läpi.

Työväenpuolueella on 65 paikkaa 165-paikkaisilla suurkäräjillä, ja se on suurkäräjien suurin puolue. Stoltenbergiltä uskotaan kuluvan useita päiviä neuvotteluissa uuden hallituksen muodostamiseksi Norjaan. Dagbladet-lehti julkaisi perjantaina mielipidemittauksen, jonka mukaan Stoltenbergin suosio ei ole kovin korkealla.

Kaikkiaan 29 prosenttia haastatelluista uskoi, että Stoltenbergistä tulee Bondevikia huonompi pääministeri. Vain 19 prosenttia arveli Stoltenbergin hoitavan tehtävän paremmin. Yhteensä 42 prosenttia uskoi, ettei Stoltenbergistä tule Bondevikia parempaa eikä huonompaa.
(STT-NTB-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.