Mainos

Boeingin kevyt jättiläinen valloitti taivaan

Lentokonejätti Boeingin uuden sukupolven matkustajakone, Boeing 787 Dreamliner, on laskeutunut onnistuneen ensilennon jälkeen.

Kone lähti matkaan yhtiön tehtaan lentokentältä Washingtonin osavaltiossa noin puoli yhdeksältä Suomen aikaa. Lento kesti noin kolme tuntia.

Dreamlinerin suunnittelu on viivästynyt vuosia ja myös ensilentoa on jouduttu lykkäämään useaan otteeseen. Viivästykset ovat jäytäneet myös Boeingin taloutta, esimerkiksi tämän vuoden kolmannella neljänneksellä yhtiön tulos oli lähes 1,6 miljardia dollaria tappiollinen.

Tilanteen odotetaan kuitenkin kääntyvän Dreamlinerin ensilennon myötä. Boeing kertoo saaneensa koneesta jo 840 tilausta ja yhtiön mukaan Dreamliner onkin käynyt kaupaksi nopeammin kuin yksikään uusi konemalli koskaan aiemmin.

Kaksimoottorinen 787 Dreamliner on Boeingin ensimmäinen uusi malli yli vuosikymmeneen. Noin puolet koneesta on valmistettu kevyistä komposiittimateriaaleista, jotka vähentävät merkittävästi koneen painoa ja täten myös polttoaineen kulutusta. Koneeseen mahtuu noin 250 matkustajaa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.