Mainos

Bodomin surmien tutkinta lähes valmis

Keskusrikospoliisi epäilee edelleen espoolaista Nils Gustafssonia kolmesta Bodominjärvellä vuonna 1960 tehdystä murhasta. Poliisin esitutkinta on viime silausta vaille valmis ja lähtee huomenna syyttäjälle syyteharkintaan.

-Mikään ei ole tutkinnan aikana muuttunut. Tilanne on edelleen sama kuin tutkinnan alkuvaiheessa eli puhumme edelleen murhista, kertoo tutkinnanjohtaja Tero Haapala.

Bodomin surmien rikosnimikkeestä käytiin viime keväänä julkisuudessa keskustelua, sillä murhan ja tapon tunnusmerkistöt ovat rikoslaissa muuttuneet sitten tapahtuma-ajan eli vuoden 1960. Asiaa kommentoineista oikeusoppineista jotkut ovat olleet sitä mieltä, että tapoiksi tulkittuna rikokset olisivat vanhentuneet. Toisten mielestä Gustafsson voisi saada syytteen tapoistakin, jos syyttäjä niin katsoisi.

Gustafsson oli vangittuna viime keväänä todennäköisin syin murhista epäiltynä. Vangitseminen muuttui pian matkustuskielloksi, joka sekin purettiin kesällä. Hän on itse koko ajan kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Kolme telttaretkellä ollutta nuorta sai surmansa Espoon Bodominjärven rannalla kesäkuussa vuonna 1960. Neljäs teltassa ollut, Gustafsson, säilyi ainoana hengissä

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.