BMW esitteli uuden 1-sarjan sedanin, mutta se ei suinkaan ole sen nimi

BMW:n 2-sarjan Gran Coupe on todellisuudessa 1-sarjan sedan 2:08
BMW:n 2-sarjan Gran Coupe on käytännössä 1-sarjan sedan.

Etuvetoista 1-sarjan sedania tullaan myymään nimellä 2-sarjan Gran Coupe. Tarjolle tulee nelivetoisen BMW M235i Gran Coupen lisäksi yksi diesel- ja bensamalli.

BMW laajentaa 2-sarjan mallistoaan uudella Gran Coupe -mallilla. Neliovinen Gran Coupe on asiakkaan näkökulmasta helpommin ymmärrettävissä etuvetoisena 1-sarjan sedanina. Tämä tosin sillä poikkeuksella, että tästäkin korimallista on saatavilla myös nelivetovaihtoehto.

Valmistajan mukaan auto vetoaa erityisesti nuoriin ja moderneihin kaupunkilaisiin ja ilmeisesti osin siksi automalli esitellään ensimmäistä kertaa Los Angelesin autonäyttelyssä marraskuussa. BMW on yrittänyt saavuttaa näyttävyyttä, urheilullisuutta ja käytännöllisyyttä samaan pakettiin.

Valmistaja kertoo 2-sarjan Gran Coupen perineen isommilta malleilta tutun pitkän ja matalan sivuprofiilin, minkä ansiosta akseliväli on hieman 2-sarjan oikeaa coupea pidempi, ja takapenkkiläisillä on 33 millimetriä enemmän jalkatilaa.

Hieman sekavasti BMW siis vertaa tätä Gran Coupea jo olemassa olevaan coupe-malliin, joten olisi siksikin selkeämpää puhua Gran Coupesta sedanina. Valmistamalla tämän uuden sedanin BMW onnistuu nimittäin tarjoamaan 40 litraa coupe-mallia enemmän tavaratilaa, ja takaistuimien selkänojatkin kaatuvat kolmessa osassa.

M235i xDrive ja kaksi muuta

Nelivetoinen huippumalli on tässä tapauksessa nimeltään M235i xDrive. Se on varustettu mekaanisella Torsen-tasauspyörästöllä, joka auttaa jakamaan voimaa tasaisemmin molemmille etupyörille tasauspyörästön lukon tavoin. Tehoa on tarjolla 225 kilowattia (306 hv) ja vääntöä 450 Nm. M235i xDrive kiihtyy nollasta sataan 4,9 sekunnissa.

Huippumallin alapuolelta löytyy etuvetoisena yksi bensiinimoottori ja yksi dieselmoottori. Bensiinimalli on nimeltään 218i Gran Coupe, ja sen teholukema on 103 kilowattia (140 hv). Dieselmalli 220d Gran Coupe on nimensä mukaisesti hieman ruudikkaampi, ja sen huipputeho asettuu lukemaan 140 kilowattia (190 hv). WLTP-arvoista takaisinlasketut kulutuslukemat ovat bensiinimallille 5,7–5,0 l/100 km ja dieselversiolle 4,5–4,2 l/100 km.

Kaikissa 2-sarjan Gran Coupe -malleissa on vakiovarusteena BMW Performance Control, joka tarvittaessa jarruttaa kaarteen puoleista pyörää aliohjaamisen välttämiseksi. Tällä lienee pyritty paimentamaan etuvetoisuuden varjopuolia.

Sisältä tuttu

BMW:n 1-sarjan sisätilat tunteville ei suurempia yllätyksiä ole luvassa, sillä samat perusteet ovat läsnä myös uutukaisessa. Merkille tuttuun tapaan lisävarustelista on pitkä ja kattava.

Sieltä löytyy esimerkiksi BMW Live Cockpit Professional -virtuaalimittaristo kahdella 10,25-tuumaisella näytöllä, jotka integroivat mittariston osaksi auton multimediajärjestelmää.

Samoin lisävarustelistalta löytyy BMW Intelligent Personal Assistant, jonka mukana tulee sekä puhe- että eleohjaus.

Varustelua voi myös täydentää mahdollisuudella käyttää älypuhelinta avaimena aina käynnistykseen asti, mutta tällä hetkellä ominaisuus toimii vain tietyillä Samsungin puhelimilla.

Gran Coupessa on turvavarustuksena jo perusmallista lähtien jalankulkijoista ja pyöräilijöistä varoittava järjestelmä ja siihen liittyvä automaattinen hätäjarrutustoiminto. Vakiovarusteisiin kuuluvat myös led-ajovalot.

Malli tulee markkinoille maaliskuussa 2020, mutta hinnoittelu ei ole vielä selvillä. Jäämme odottamaan tarkempia tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat