Mainos

Blix ja ElBaradei varoittivat Irakia

YK:n asetarkastajien johtaja Hans Blix ja IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei sanoivat tänään, että Irak ei ole toistaiseksi ollut kyllin yhteistyöhaluinen ja maan olisi muutettava asenettaan.

YK:n asetarkastajien johtaja Hans Blix sanoi tänään, että Irak ei ole toistaiseksi ollut kyllin yhteistyöhaluinen.

Jollei Irak muuta asennoitumistaan, tulee YK:lle esitettävä uusi raportti heijastamaan tilannetta, Blix varoitti.

Blixin on määrä esittää uusi raportti asetarkastuksista YK:n turvallisuusneuvostolle 14. tätä kuuta. Blixin mukaan Irak ei ole sen enempää ilmoittanut kielletyistä aseista, jotka sitten hävitettäisiin, kuin myöskään esittänyt todisteita, että olisi jo hävittänyt ne.

Irakin muutettava selvästi asennettaan

Irakin on muutettava selvästi asennettaan asetarkastuksiin ennen YK:n asetarkastajien seuraavaa raporttia, sanoi Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei tänään.

-Turvallisuusneuvostosta tuleva viesti on hyvin selvä: Irak ei osoita täyttä yhteistyöhalukkuutta. Voimakas muutos on tarpeen mitä yhteistyöhön tulee, ElBaradei sanoi tavattuaan Britannian pääministerin Tony Blairin Lontoossa.

ElBaradein mukaan turvallisuusneuvostossa katsotaan myös, että meneillään ovat nyt hyvin kriittiset ajat. Edistystä on saatava aikaan ennen seuraavaa raporttia, jonka asetarkastajat antavat 14. helmikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.