Mainos

Blair penäsi poliittista ratkaisua Gazasta

Lähi-idän rauhanvälittäjänä toimiva entinen Britannian pääministeri Tony Blair vaatii Gazaan "toteuttamiskelpoista ja kestävää" tulitaukoa ja sen jälkeistä Gazan saarron purkamista.

Gazan jälleenrakennusta käsittelevä kansainvälinen kokous alkaa huomenna Egyptissä.

- Konferenssista on luvassa rahaa, mahdollisesti merkittäviäkin määriä, mutta sillä ei ole pysyvää vaikutusta ilman poliittista ratkaisua, Blair sanoi.

Palestiinalaishallinto odottaa kokoukseen osallistuvilta rahoittajilta vajaan 2,2 miljardin euron suuruisia sitoumuksia. Niistä Gazaan menevä apu olisi reilut miljardi euroa.

Blair ensi kertaa Gazassa

Blair vieraili tänään ensimmäistä kertaa itse Gazassa. Hän ei tavannut vierailullaan Gazaa hallinnoivan Hamasin edustajia, joita ei ole kutsuttu myöskään Egyptissä pidettävään kokoukseen.

Kansainväliset avustusjärjestöt ovat valittaneet kokouksen alla, että niillä on vaikeuksia avustusten toimittamisessa. Järjestöt vaativat Israelia päästämään enemmän rahaa, tavaraa ja avustustyöntekijöitä Gazan puolelle.

Israelin pääministeri Ehud Olmert syyttää tilanteesta Hamasia. Olmert uhkasi tänään, että Israel iskee "ankarasti" takaisin, ellei lähes päivittäinen rakettien ampuminen Gazasta Israelin puolelle lopu.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.