Mainos

Blair: Maanviljelijäiskut barbaarisia

Britannian pääministeri Tony Blair tuomitsi tänään Zimbabwen valkoisiin maanviljelijöihin kohdistetut iskut ja sanoi niiden olevan "barbaarisia". Blair sanoi parlamentille, että tilannetta Zimbabwessa on täysin mahdotonta hyväksyä. Hän kertoi Britannian hallituksen pyrkivän kaikin mahdollisin keinoin vähentämään jännitystä alueella.

Konservatiivisen opposition johtaja William Hague vaati kansainyhteisöä harkitsemaan Zimbabwen erottamista. Hän sanoi myös, että Britannian pitäisi tutkia mahdollisuudet jäädyttää Zimbabwen presidentin Robert Mugaben varat.

Blair sanoi kuitenkin, että zimbabwelaiset itse varoittavat puuttumasta tilanteeseen. Blair sanoi myös, että on huomioitava, että Britannian auttaminen ei saa tehdä tilannetta zimbabwelaisille pahemmaksi.

Muutkin tuomitsevat

Johtavat teollisuusmaat ovat tuominneet Zimbabwen väkivaltaisuudet. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on yhtynyt eurooppalaispäämiesten näkemyksiin ja tuominnut Robert Mugaben toimet.

Ruotsin ulkoministeri Anna Lindh on väläyttänyt mahdollisuutta jäädyttää maan hallituksen jäsenten ulkomaisissa rahalaitoksissa olevat varat. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on myös puuttunyt Zimbabwen tilanteeseen ja vedonnut rauhanomaiseen kehitykseen.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.