Mainos

Blair haukkuu Gordon Brownin muistelmissaan

Britannian ex-pääministeri Tony Blair arvostelee elämäkerrassaan seuraajaansa Gordon Brownia kovin sanoin.

Blairin mukaan Brownin kausi pääministerinä oli katastrofi. Blair kuvailee kirjassaan Brownia raivostuttavaksi ja vaikeaksi ihmiseksi. Blairin mukaan Brownilla on analyyttistä älykkyyttä, mutta ei lainkaan tunneälyä.

Blairin mukaan Brown on "outo kaveri", jonka pääministerikausi "ei olisi koskaan voinut onnistua". Vallanvaihtoa ja Brownin valtaantuloa oli Blairin mielestä kuitenkin mahdoton estää. Brown oli kuitenkin Blairin mukaan kyvyiltään päätä puolueen muita ministereitä pidempi.

Rajun kritiikin keskellä Blair jakaa Brownille myös tunnustusta. The Guardian -lehden mukaan Blair kirjoittaa: "Oliko hän vaikea ja ajoittain raivostuttava? Kyllä. Mutta hän oli myös vahva, taitava ja nerokas. Ne olivat ominaisuuksia, joita en koskaan lakannut kunnioittamasta."

Brown toimi Britannian pääministerinä kolmen vuoden ajan. Tuona aikana Blair ei häntä julkisesti arvostellut. Labour-puolueen johtohahmot ovat vanhoja kilpakumppaneita, sillä Brown työskenteli valtiovarainministerinä Blairin pääministeriaikana. Kun Brown kiinnostui pääministerin tehtävistä, kaksikon välit kiristyivät.

Reippaasti alkoholia

Blair kertoo elämäkerrassaan myös reippaasta alkoholinkäytöstään. Hän kuvailee juomatapojensa olleen suositusten yläreunoilla. Daily Telegraph -lehden mukaan Blair kertoo ottaneensa ennen päivällistä gintonicin tai whiskyn ja jatkaneensa ruoan kyydittämistä usealla lasillisella viiniä.

Pahoittelee Irakin uhreja

Blair kertoo elämäkerrassaan olevansa myös pahoillaan Irakin sodan uhreista. Itse sotapäätöstä hän ei kuitenkaan kadu.

Blairin A Journey -niminen muistelmateos julkistettiin tänään.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.