Black Friday sai suomalaiset liikkeelle – Tältä näytti Vantaan Gigantin suuressa alennusmyynnissä: "Väkeä oli pihalla jo aamu viideltä"

Black Friday sai suomalaiset liikkeelle 2:41

Vantaan Tammiston Gigantin parkkipaikka vilisi autoja Black Friday -päivänä. Paikalle oli myös pyydetty järjestyksenvalvoja ohjaamaan normaalia suurempaa liikennettä. Gigantin sisällä vallitsi kuitenkin yllättävän rauhallinen tunnelma, eikä asiakkaiden tarvinnut asioida tungoksessa.

– Aamulla oli kova ruuhka, mutta nyt tilanne on rauhoittunut. Väkeä oli meidän pihalla jo aamu viideltä, kommentoi Gigantin työntekijä Sarem Lotfollahi.

Black Friday on Amerikasta rantautunut kulutuspäivä, jolloin kaupat tarjoavat tuotteitaan alennetuin hinnoin. Tungosta myymälässä ei kuitenkaan ollut samanlailla, kuin jenkkielokuvissa. Iltapäivä sujui rauhallisesti ja jokainen asiakas odotti rauhassa omaa vuoroaan.

Suomessa Black Friday on vielä suhteellisen uusi konsepti ja se on saanut enemmän näkyvyyttä kaupoissa vasta viime vuosina.

– En minä edes tajunnut, että tämä Black Friday oli näin iso juttu Suomessakin, kertoi Gigantissa asioinut Mimi Kalliokuusi.

Kalliokuusi oli monen muun lailla saapunut paikalle katselemaan, mitä kaikkea alennushyllyistä löytyy. Mitään tiettyä tuotetta ei naisella ollut mielessä.

"Black Friday näkyi tänä vuonna enemmän Suomessa"

Houkuttelevat tarjoukset olivat iso syy ihmisille mennä asioimaan Black Fridayna Giganttiin. Osa asiakkaista tiesi jo myymälään saapuessa, minkä alennustuotteen he haluavat ostaa.

– Myönnän, että odotin ostosten kanssa tähän päivään, koska tiesin, että alennuksia oli tulossa, kommentoi eräs asiakas.

Elektroniikka oli ehdottomasti houkuttelevin tuote Gigantin asiakkaille. Ihmiset olivat saapuneet myymälään katselemaan muun muassa televisioita, puhelimia ja tietokoneita.

– Tänä vuonna Black Friday oli iso juttu Suomessa verrattuna aikaisempiin vuosiin. Selasin alennuksia elektroniikasta jo etukäteen ja vertailin hintoja eri verkkokaupoissa, kertoi asiakas Long Melasniemi.

Lue myös:

    Uusimmat