Mainos

Björn Wahlroos: Eurooppa menettänyt kyvyn menestyä

Talousvaikuttaja Björn Wahlroos uskoo, että Eurooppa on menettänyt kyvyn menestyä. Wahlroos puhui asiasta Naantalissa.

- Probleema on se, että maailman talouteen on tullut miljardi uutta kilpailijaa suomalaiselle työlle. Miljardi uutta työntekijää Kiinassa ja Intiassa. Heillä on kaikilla yksi ominaisuus. He ovat kaikki valmiita työskentelemään ja tuottamaan tuotteita paljon halvemmalla kuin me pystymme tekemään Suomessa, Wahlroos sanoo.

Wahlroosin mukaan yksi suurimmista ongelmista on se, että Eurooppa on jäänyt maailmassa taloudellisesti taka-alalle.

-Ellei Eurooppa pysty löytämään uutta tietä takaisin kilpailukykyyn ja kykyyn menestyä globaalissa taloudessa, Eurooppa tulee menettämään paljon siitä, mitä sillä historiallisesti on ollut sekä valta-asemaa ja mahdollisuutta vaikuttaa.

Sipilä: Suomi johtamisen kriisissä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ryöpytti aamusella Kultarannassa kovin sanoin Suomen johtamista.

-Emme ole ketteriä, emme seuraa aikaamme, emmekä pysty muutoksiin riittävän nopeasti. Olemme yhteiskuntana johtamisen kriisissä, jossa me kaikki joudumme katsomaan peiliin. Erityisesti meidän, jotka olemme maan talouden tai politiikan päätöksentekijöitä, täytyy pystyä parempaan, Sipilä sanoo.

Myös Björn Wahlroos vaatii parempaa johtamista. Pääministeri Jyrki Katainen on puolestaan valmis katsomaan peiliin ja tarttumaan johtamiskriisiin.

-Kyllä näin pienen maan pitää aina pystyä myymään osaamisensa ja tuotantonsa jonnekin päin maailmaa, koska jossain päin maailmaa aina talous kasvaa. Tässä on kaksi johtopäästöstä. Pidetään oma kilpailukyky hyvässä kunnossa, jotta tänne syntyy uutta teollisuutta, uutta yritystoimintaa ja uusia työpaikkoja. Toinen on sitten, että me asemoidumme niin, että meidän ääni kuuluu eurooppalaisessa päätöksenteossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.