Mainos

Bin Laden uhkailee nauhalla Saudi-Arabiaa

Islamistien internetsivuilla julkaistun nauhan ääni muistuttaa Osama bin Ladenin ääntä, mutta sen aitoutta ei ole pystytty varmistamaan.

Islamistien internetsivuilla julkaistiin tänään ääninauha, jolla al-Qaida-verkoston johtaja Osama bin Laden kehottaa Saudi-Arabian johtoa luopumaan vallasta. Lisäksi hän ylistää äskettäin Saudi-Arabiassa tehtyä terrori-iskua. Nauhan ääni muistuttaa bin Ladenin ääntä, mutta nauhan aitoutta ei heti pystytty tarkistamaan. Bin Laden sanoo nauhalla, että ihmiset ovat heränneet.

- Muslimit ovat päättäneet ottaa takaisin oikeutensa olkoonpa hinta mikä tahansa, nauhalla sanotaan.

Bin Laden vaati Saudi-Arabian johtoa antamaan kansan valita hallitsijansa.

- Kun ihmiset lähtevät peräämään oikeuksiaan, turvallisuusjoukot eivät voi estää heitä, puhuja jatkoi.

Saudi-Arabian turvallisuusjoukot on juuri sijoitettu estämään protesteja, joihin muuan islamistiryhmä on kehottanut kansaa hallituksen vaihtamiseksi. Lisäksi nauhalla syytettiin Saudi-Arabian hallitusta liitosta "vääräuskoisen", Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin johtaman maailman kanssa.

Yhdysvaltain Saudi-Arabian-lähetystöön iskettiin 6. joulukuuta, ja tekijäksi ilmoittautui al-Qaida. Viisi lähetystön ei-amerikkalaista työntekijää ja neljä hyökkääjää kuoli ja yksi pidätettiin. Ääninauhalla sanotaan, että Saudi-Arabian nykytilanteesta ovat vastuussa maan hallitus ja erityisesti kuningas. Puhuja sanoo kehottaneensa hallitusta kaksi vuosikymmentä sitten parantamaan tilannetta ... "mutta se ei ole muuttunut lainkaan".

Bin Ladenin olinpaikkaa ei tiedetä. Ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja hän uhkasi Yhdysvaltoja uusilla iskuilla. Bin Laden on kotoisin Saudi-Arabiasta. Yhdysvalloissa 11.9.2001 tehtyjen iskujen 19 tekijästä 15 oli saudeja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.