Mainos

Bin Laden lähetti USA:lle uuden videotervehdyksen

Al-Qaida-verkoston johtajan Osama bin Ladenin uusi video on julkistettu Yhdysvaltain terrori-iskujen kuudentena vuosipäivänä. Videolla kuullaan yhden itsemurhaiskun tehneen viimeinen tahto.

Tänään julkaistun uuden videonauhan alkupuolella on pysäytyskuva Osama bin Ladenin näköisestä henkilöstä ja arabiankielinen puhe on tunnistettu bin Ladenin ääneksi. Nauhalla kulkee myös englanninkielinen tekstitys.

47 minuutin mittaisella videolla ääni ylistää vuoden 2001 syyskuun 11. päivän lentokonekaappaajaa Walid al-Shehria. Al-Shehri oli mukana toisessa lentokoneessa, joka iskeytyi New Yorkin WTC-torniin. Videolla kuullaan itsemurhaiskun tehneen viimeinen tahto.

Uutiskanava CNN:n mukaan uuden videon aitoutta ei ole voitu täysin vahvistaa. Videossa ei ollut vihjettä nauhoitusajankohdasta, mutta bin Ladenilla oli samat vaatteet kuin perjantaina julkistetussa videossa. Myös paikka vaikuttaa samalta.

Islamistien internetsivuja seuraava amerikkalaisjärjestö IntelCenter arveli, että video oli ääninauha, johon oli liitetty valokuva. Järjestö ei halunnut kertoa, kuinka se oli saanut videon haltuunsa.

Edellisen kerran viime perjantaina Osama bin Ladenilta tuli videonauha. Kyseessä oli ensimmäinen nauha kolmeen vuoteen.

Valkoinen talo: Saamme vielä bin Ladenin kiinni

Yhdysvaltain Valkoinen talo vakuuttaa, että terroristijohtaja Osama bin Laden saadaan vielä kiinni.

- Bin Laden on al-Qaida-verkoston symbolinen johtaja. Hänen kiinnisaamisellaan olisi todellakin valtava symbolinen merkitys, sanoi Valkoisen talon edustaja Tony Snow.

Samalla hän kuitenkin muistutti, ettei terrorismin vastainen sota ole sotaa pelkästään yhtä miestä vastaan.

- Se on sotaa sellaista verkostoa vastaan, joka käyttää kaikkia mahdollisia tapoja värvätäkseen uusia terroristeja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.