Mainos

Bin Laden kiistää osallisuutensa terrori-iskuihin

Osama bin Laden on toimittanut uutistoimisto AIP:lle virallisen lausunnon, jossa hän sanoutuu irti tiistain terrorihyökkäyksestä.

Yhdysvaltain pääepäilty Osama bin Laden kiisti sunnuntaina osallisuutensa New Yorkin ja Washingtonin terrori-iskuihin. -Yhdysvallat osoittaa sormella minua, mutta totean ehdottomasti, etten ole tehnyt niitä, bin Laden sanoi lausunnossa, joka oli lähetetty Pakistanissa toimivalle afgaanien uutistoimistolle AIP:lle.

Bin Ladenin mukaan hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia järjestää iskuja, koska Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen johtaja Mohammed Omar on rajoittanut hänen yhteyksiään ulkomaailmaan. -Asun Afganistanissa. Olen Omarin seuraaja, eikä hän salli minun osallistua sellaiseen toimintaan, bin Laden sanoi.

Yhdysvallat on nimennyt bin Ladenin pääepäillyksi New Yorkiin ja Washingtoniin tehtyjen terrori-iskujen tutkimusten yhteydessä.

Pakistan yrittää saada Talebania luovuttamaan bin Ladenin

Uutiskanava CNN:n mukaan Pakistan on antanut Talebanille kolme päivää aikaa luovuttaa bin Laden välttyäkseen Yhdysvaltain sotatoimilta Afganistanissa.

Pakistan lähettää neuvotteluvaltuuskunnan Afganistaniin maanantaina viimeisenä yrityksenä saada hallitseva Taleban-liike karkottamaan Osama bin Laden ja välttämään Yhdysvaltain mahdollinen vastaisku. -Korkeat pakistanilaiset viranomaiset matkustavat maanantaina Afganistaniin ja yrittävät taivutella Talebania, kertoi Pakistanin hallitusta lähellä oleva lähde.

Taleban on toistuvasti kieltäytynyt karkottamasta bin Ladenia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.