Bin Laden kiistää osallisuutensa terrori-iskuihin

Osama bin Laden on toimittanut uutistoimisto AIP:lle virallisen lausunnon, jossa hän sanoutuu irti tiistain terrorihyökkäyksestä.

Yhdysvaltain pääepäilty Osama bin Laden kiisti sunnuntaina osallisuutensa New Yorkin ja Washingtonin terrori-iskuihin. -Yhdysvallat osoittaa sormella minua, mutta totean ehdottomasti, etten ole tehnyt niitä, bin Laden sanoi lausunnossa, joka oli lähetetty Pakistanissa toimivalle afgaanien uutistoimistolle AIP:lle.

Bin Ladenin mukaan hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia järjestää iskuja, koska Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen johtaja Mohammed Omar on rajoittanut hänen yhteyksiään ulkomaailmaan. -Asun Afganistanissa. Olen Omarin seuraaja, eikä hän salli minun osallistua sellaiseen toimintaan, bin Laden sanoi.

Yhdysvallat on nimennyt bin Ladenin pääepäillyksi New Yorkiin ja Washingtoniin tehtyjen terrori-iskujen tutkimusten yhteydessä.

Pakistan yrittää saada Talebania luovuttamaan bin Ladenin

Uutiskanava CNN:n mukaan Pakistan on antanut Talebanille kolme päivää aikaa luovuttaa bin Laden välttyäkseen Yhdysvaltain sotatoimilta Afganistanissa.

Pakistan lähettää neuvotteluvaltuuskunnan Afganistaniin maanantaina viimeisenä yrityksenä saada hallitseva Taleban-liike karkottamaan Osama bin Laden ja välttämään Yhdysvaltain mahdollinen vastaisku. -Korkeat pakistanilaiset viranomaiset matkustavat maanantaina Afganistaniin ja yrittävät taivutella Talebania, kertoi Pakistanin hallitusta lähellä oleva lähde.

Taleban on toistuvasti kieltäytynyt karkottamasta bin Ladenia.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat