Mainos

Bilekäyttäjät johdattivat poliisin suuren huume-erän jäljille

Glo-hotellin traagisesta huumekuolemasta alkoi Helsingin rikospoliisin huumerikosyksikön varsin epätavanomainen huumerikostutkinta.

– Koko juttu tuli meille puun takaa, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jari Pynnönen kertoo.

– Emme edes tienneet, että kaupungissa oli tuolloin juuri heroiinia.

Yleensä huumerikosyksikön jutut tulevat Pynnösen mukaan ilmi poliisin oman tiedustelun perusteella.

– Meillä on jo ennen kiinniottoja tiedossa epäiltyjen osoitteet ja ajoneuvot, joita he ovat käyttäneet, Pynnönen sanoo.

Pynnönen kertoo seuranneensa Glo-hotellin tapahtumia siitä lähtien, kun kuolemantapaus tuli poliisin tietoon.

– Tajusimme heti oireista, että kyseessä tuskin on kokaiini vaan erittäin vahva heroiini. Aloimme tutkia asiaa suurin resurssein, jotta saisimme hengenvaarallisen aineen pois kadulta. Jos näin ei olisi tapahtunut, kuolemantapauksia olisi tullut lisää.

Lue lisää tapahtumista:

Aiemmin aiheesta:

7.12.2009:

17.12.2009:

17.12.2009:

11.2.2010:

Onnelan työntekijä: Teknobileissä huumeet liikkuvat

Glon viimejoulukuista kuolemantapausta edelsi nuorten viikonlopun kestänyt juhlinta. He olivat käyneet muun muassa helsinkiläisessä Onnela-yökerhossa.

– Päätimme lähteä miesystäväni kanssa Onnelaan, kun kuulin, että siellä on Club Colours -bileet eli konemusiikkijuhlat. Olen työskennellyt ravintolassa baarimikkona, joten kokemuksesta tiesin, että noissa bileissä huumeet liikkuvat ja porukka on ihan kamoissa, huumeen käytöstä Glo-hotellissa epäilty 21-vuotias nainen kertoi poliisikuulustelussa.

Nuoret aikuiset jatkoivat juhlintaa vielä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä neljässä Glon huoneessa. Kuolemantapaus sattui maanantaiaamuna.

Ensimmäinen ekstaasi 13-vuotiaana

Useimmat kuulustellut nuoret ovat käyttäneet viikonloppuisin ja juhlissa kokaiinia, ekstaasia, amfetamiinia ja marihuanaa. Aineiden viihdekäyttö on tyypillistä julkisuuden henkilöiden ja kulttuuriväen keskuudessa.

Glossa ollut 20-vuotias nainen, jonka käsilaukusta poliisi löysi syntymäpäiväjuhlia valmistelleen miehen tilaamat huumeet, kertoi poliisikuulustelussa aloittaneensa ekstaasin käytön 13-vuotiaana.

Rikoskomisario Pynnösen mukaan huumeiden kauppiaat toimivat huumerikollisuusorganisaatiossa suomalaisittain korkealla. He tuottivat aineet itsenäisesti maahan. Poliisin takavarikkoon päätyneen, erittäin vahvan heroiinikilon tuloreitti ei ole selvinnyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.