Biden teki vaikutuksen Pekkariseen yhteisellä lounaalla aiemmalla Suomen-vierailulla – "Hän kyseli minun perheestäni ja kertoi omastaan"

Mauri Pekkarinen tapasi Joe Bidenin vuonna 2011 – nyt hän kertoo kohtaamisesta 8:07
Biden teki vaikutuksen Pekkariseen yhteisellä lounaalla aiemmalla Suomen-vierailulla – "Hän kyseli minun perheestäni ja kertoi omastaan"

Tällä viikolla Suomeen saapuva Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vieraili maassamme jo varapresidenttinä ollessaan vuonna 2011. Tuolloin Bidenin tavannut Mauri Pekkarinen avasi MTV Uutiset Livelle heidän tuolloin käymiään keskusteluja ja Bidenista saamaansa vaikutelmaa. 

Europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen (kesk.) tapasi Joe Bidenin pääministeri Mari Kiviniemen emännöimässä lounastilaisuudessa Säätytalolla vuonna 2011. Biden oli tuolloin Yhdysvaltain varapresidentti ja Pekkarinen elinkeinoministeri. 

Pekkarinen kuvailee 12 vuoden takaista tilaisuutta hyvin vapaamuotoiseksi.

– Ensinnäkin täytyy sanoa, että hän (Biden) on todellinen herrasmies, vapaa ja välitön ja kaikin tavoin virkeä tyyppi – oikein mielettömän vaikutuksen teki, Pekkarinen kertoo MTV Uutiset Livelle.

Herrasmiesmäisyys tuli Pekkarisen mielestä esille esimerkiksi eleissä ja siinä, kuinka Biden huomioi keskustellessaan myös häntä pöydän toisella puolella. Pekkarinen kuvailee Bidenin myös "heittäneen huulta".

– Ei välttämättä ollut suorastaan vitsejä, vaan hän käsitteli asioita sellaisella iloisella otteella. Minä tietysti vastasin vähän samalla tyylillä. Tuskin siinä varsinaisia puujalkavitsejä taikka muitakaan vitsejä heitettiin, vaan vapaalla tyylillä (keskusteltiin), Pekkarinen kuvailee.

Bidenia kiinnosti, milloin Pekkarinen oli astunut politiikkaan. He vertailivat poliittisia kokemuksiaan.

– Lisäksi häntä kiinnosti perhe. (Hän) kyseli minun perheestäni ja kertoi omastaan. 

– Hän kertoi perheenjäsenistään ja kuinka tärkeää hänelle on olla tekemisissä nimenomaan lastenlasten kanssa, Pekkarinen avaa.

Pekkarinen kuvailee Bidenin tulevaa Suomen-vierailua hyvin tärkeäksi.

– Se, että Yhdysvaltain korkein poliittinen johtaja käy täällä ja hänellä on keskusteluja keskeisen johdon kanssa, lujittaa entisestään myös muun maailman silmissä Suomen asemaa, Pekkarinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat