Mainos

Bhutto vapautettiin kotiarestista Pakistanissa

Sotilashallinnon mukaan arestissa oli kyse oppositiojohtaja Benazir Bhutton turvallisuuden takaamisesta.

Pakistanin oppositio suunnitteli tälle päivälle suurmielenosoitusta Rawalpindiin puoluejohtaja Benazir Bhutton komennossa, mutta toisin kävi. Poliisi määräsi Bhutton kotiarestiin, piiritti hänen asuntonsa ja hajotti väkijoukot kovin ottein. Illalla Bhutto kuitenkin vapautettiin arestista, ilmoitti sisäministeriön edustaja.

Bhutto yritti aiemmin päivällä livahtaa pakoon asunnostaan takaoven kautta, mutta piiritysrenkaan läpi hänen ei onnistunut päästä. Viranomaisten mukaan arestipäätöksellä halutaan suojata Bhuttoa itsemurhaiskuilta.

- Jos diktatuuri jatkuu, koko maan olemassaolo on vaarassa. Mitään poliittista prosessia ei ole käynnissä, vaan pelkkä farssi, oppositiojohtaja huusi.

Yhdysvaltain Valkoinen talo kehotti Pakistania kumoamaan poikkeustilan ja kehotti kaikkia osapuolia pidättymään väkivallasta.

- Vapaiden vaalien pitäminen edellyttää poikkeustilan kumoamista, sanoi tiedottaja Gordon Johndroe. Hän myös vaati, että Bhuttolle ja muille poliitikoille taataan liikkumisvapaus kotimaassaan.

Joukkopidätykset saivat jatkoa

Rawalpindissä poliisi eristi mielenosoituksen pitopaikaksi kaavailuun puiston piikkilankaestein ja hajotti kaupungilla liikkuneet väkijoukot kyynelkaasun voimalla. Kenenkään ei kerrottu loukkaantuneen yhteenotoissa.

Myös opposition kannattajien pidätykset jatkuivat. Bhutton talon liepeiltä otettiin kiinni toistasataa ihmistä. Bhutton johtaman kansanpuolueen mukaan viime päivien aikana on pidätetty jo yli 5000 ihmistä.

Jännitys maassa on muutenkin kohonnut äärimmilleen. Peshawarissa ministeri Amir Muqamin kotiin tehtiin itsemurhaisku, jossa kuoli kolme ihmistä. Ministeri, joka on presidentti Pervez Musharrafin läheinen tukija, selvisi vammoitta.

(MTV3-STT–AFP–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.