Mainos

Bestselleristi Turow Suomessa - uusi elokuva jo tekeillä

Amerikkalainen rikoskirjailija, lakimies Scott Turow vierailee Suomessa sunnuntaihin saakka.

Scott Turow kirjoittaa korruptiota ja juonittelua tihkuvia oikeussalidraamoja, joista kaikista tehty joko televisio-sarjoja tai elokuvia.

Suomen vierailulle Turow n toi hänen tuorein romaaninsa. Keinoja kaihtamatta (Personal Injuries).

-Kaikista juristikirjailijoista minulla on ehkä laajin ja lojaalein lukijakunta lakimiespiireissä, arvelee kirjailija Turow.

-Luulen sen johtuvan siitä, että kiinnitän huomiota juridiseen faktoihin. Ja kaikki mitä tapahtuu romaaneissani, voisi yhtä hyvin tapahtua oikeussalissa tai syyttäjänvirastossa. Tosi seikkoja ei mielestäni tarvitse vääristää draaman vuoksi. Se ei ole tarpeen, sillä oikeussaleissa on draamaa aivan riittävästi.

Turow sanoo, että romaanikirjailijan roolista on ollut hänen asianajajan työssään enemmän hyötyä kuin haittaa.

-Yleisesti ottaen luulen siitä olleen minulle etua. Jos tuomari tietää kuka olet, siitä on aina apua. Olen ollut onnekas. Työtäni arvostetaan lakipiireissä, joten minua kohdellaan kunnioittavasti. Eniten saankin osakseni arvostusta juuri asianajajana enkä kirjailijana.

Kaikista Turown romaaneista on tehty tv-sarjoja ja elokuvia. Tunnetuin tarinoista lienee Kunnes toisin todistetaan, josta tehtiin myös Harrison Fordin tähdittämä elokuva.

Uusimman romaanin filmatisointioikeudet on ostanut Dustin Hoffman. Elokuvan roolijakokin on jo selvä, mutta Turow on vannonut Dustin Hoffmanille, ettei puhu hankkeesta mitään julkisuudessa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.