Mainos

Bertha iskenee tänään

Pyörremyrsky Bertha lähestyi tänään Yhdysvaltain itärannikkoa. Jonkin verran voimaansa menettäneen pyörremyrskyn odotettiin iskevän Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioihin noin seitsemältä illalla Suomen aikaa.

Puuskittainen tuuli ja sateet alkoivat tänään piiskata Etelä- ja Pohjois-Carolinan rannikkoa myrskyn reunamien saavuttua alueelle. Viranomaiset olivat määränneet evakuoimaan kymmenettuhannet asukkaat ja lomailijat myrskyn pahiten uhkaamilta alueilta. -Pyydän teitä kaikkia suojaamaan itseänne ja perheitänne ja siirtymään sisämaahan välittömästi. Me olemme lähistöllä ja valvomme kotejanne, kun olette poissa, Etelä-Carolinan kuvernööri David Beasley sanoi lausunnossaan. Virkailijoiden arvion mukaan osavaltion rannikolla on tähän vuodenaikaan noin 300 000 turistia.

Berthan tuulen nopeus on laskenut noin 128 kilometriin tunnissa. Säätieteilijät pitivät kuitenkin myrskyä yhä vaarallisena. Pelastusviranomaisten mukaan edellisen kerran yhtä voimakas myrsky teki tuhojaan vuonna 1954. Tuolloin useita ihmisiä kuoli ja aineelliset vahingot olivat miljoonien dollarien arvoisia.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.