Bernie Ecclestone ripittää F1-pomoja: suunnitelmat kauden aloittamisesta pelkkää haihattelua – "Toivo on ainoa asia, mitä meillä on"

6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Formula 1 tekee tällä hetkellä kaikkensa, että kausi 2020 päästäisiin aloittamaan heinäkuun alussa Itävallassa ja kisoja saataisiin ajettua mahdollisimman paljon. F1-sirkuksen lankoja vuosikymmenten ajan käsissään pitänyt Bernie Ecclestone on yhä sitä mieltä, että katseet pitäisi jo kääntää vuoteen 2021.

Muun muassa Autosport julkaisi keskiviikkona alustavan kalenterin siitä, miten kausi on tarkoitus saada käyntiin. Kahdeksan ensimmäistä osakilpailua yritetään ajaa Euroopassa 5. heinäkuuta ja 6. syyskuuta välisenä aikana.

Tälle kahden kuukauden jaksolle on mahdutettu alustavissa suunnitelmissa kaksi kolmen GP-viikonlopun putkea ja yksi kahden GP-viikonlopun putki.

Toiveena ja tavoittena on, mikäli se suinkin vain on mahdollista, ajaa kauden vähintään 15 osakilpailua, sillä mikäli kisoja ajetaan tätä vähemmän, F1 joutuu maksamaan kompensaatiota tv-yhtiöille.

Ecclestone lyttää F1-johdon suunnitelmat turhanpäiväisenä haihatteluna.

– Ajattelin jo kaiken tämän alkaessa, että tänä vuonna ei pitäisi ajaa mestaruudesta. Ei ole F1:stä kiinni, mitä tapahtuu. Viranomaiset voivat tuosta vain sanoa, ettei kisoja voi ajaa, ja tästä viruksesta voi tulla vielä toinen aalto. Sitten kaikki, mitä on suunniteltu, täytyy keskeyttää, Ecclestone sanoi Evening Standard -lehden mukaan.

– Tämän kauden ajaminen ei ole hyväksi kenellekään, ja suurin ongelma on se, ettei kukaan tiedä, milloin tämä kaikki loppuu. Jos joku pystyisi sanomaan, että se loppuu syys- tai lokakuussa, silloin voisi tehdä suunnitelmia. Mutta miten nyt voi tehdä suunnitelmia? Toivo on ainoa asia, mitä meillä on.

F1:n Euroopan-suunnitelmassa tarkoituksena on ajaa kaksi kisaa Itävallassa ja Isossa-Britanniassa sekä yhdet kisat Unkarissa, Espanjassa, Belgiassa ja Italiassa.

– Se olisi hauska mestaruussarja, vai mitä? Ensin on Itävallan GP ja seuraavalla viikolla se sama, mutta sitä kutsutaankin jollain muulla nimellä, Ecclestone heittää.

– Jos MM-sarjaa mietitään, joku voittaa sen lopulta, emmekä ole ollenkaan varmoja, mitä joku on voittanut. Ihmiset tulevat sanoman ikuisesti, että voitto oli onnekas, koska kyseessä ei ollut oikea MM-sarja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja