Bernie Ecclestone, 92, tylyttää F1-sarjan nykytilaa

F1-sarjan entisen pomon Bernie Ecclestonen mielestä Formula ykköset on mennyt Pohjois-Amerikassa kyseenalaiseen suuntaan. Myös kisoja on hänen mukaansa liikaa.

92-vuotiaan entisen F1-mogulin mielestä Pohjois-Amerikassa kisat ovat menneet liian viihteelliseksi, eikä itse kilpailuun keskitytä tarpeeksi.

– Mielestäni toiminta Amerikassa on täysin hullua. Miamin kisa vedettiin läpi hurjalla tavalla. Siellä yritettiin olla amerikkalaisia, eikä menty Formula ykköset edellä, kuten minun tapani oli. 

Ecclestone ei ole varma, mikä on paras tapa vielä lajia eteenpäin. Pohjois-Amerikan toimintamallista, jossa tapahtuma vilisee julkkiksia, Ecclestone ei tunnu olevan samoilla linjoilla.

– Nyt kun katson tapahtumia, mietin että yritetäänkö näyttää Formula ykkösiä vai jotain ihan muuta.

Kokeneen Ecclestonen mukaan yksi muutoksen syy löytyy viihdejätti Netflixistä. 

– Netflix on kaapannut pienen osan ja sitä seurataan hieman liikaa. Netflix on mukana tässä niin kauan kuin haluavat. Se suhtautuu tähän eri tavalla kuin tv-kumppanimme, jotka ovat olleet mukana iät ja ajat.

F1-kalenterissa on tällä kaudella mukana 23 kilpailua, mikä on Ecclestonen mielestä liikaa.

– Pitäisin sarjassa 18 kilpailua. Emme tiedä, millaisia pitkäaikaiset sopimukset ovat (järjestäjien kanssa). Emme tiedä, vaikka he päättäisivätkin yhtäkkiä lopettaa, jos homma ei toimi.

Ecclestone oli itse aikanaan nostamassa kisamäärää 18:sta 20:een.

– En halua keksiä tekosyitä, mutta veimme Formula ykkösiä silloin Euroopasta muuhun maailmaan.

– 18 kisaa riittää. Meillä oli 20, mutta se tuntui usein olevan liian paljon, koska pitää myös ajatella talleja. Ennen pitkää heillä pitää olla tuplasti työvoimaa. 22-23 kisan myötä tulee liikaa avioeroja.

92-vuotias harmaahapsi seuraa edelleen kaikki kilpailut aika-ajot ja harjoitukset. Hän on erityisen vakuuttunut F1-sarjaa tällä kaudella dominoineen Max Verstappenin kyvyistä.

– Max on paras ajaja koskaan, ei epäilystäkäään. Sanoin ennen Alain Prost, nyt sanon Max. Hän saa autosta parhaan irti, Ecclestone toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat