Mainos

Berner MTV:lle: Tavoitteena yhteinen matkalippujärjestelmä Pohjoismaihin ja Baltiaan

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) tavoitteena on saada Pohjoismaihin ja Baltiaan yhteinen matkalippujärjestelmä.

Berner sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että järjestelmä muun muassa helpottaisi liikkumista maiden välillä. Järjestelmään voisivat liittyä mukaan kaikki halukkaat julkisen ja yksityisen sektorin toimijat.

– Kuka tahansa kuluttaja voisi ostaa lipun, lähteä vaikka Norjasta liikkeelle omalta kotioveltaan ja päätyä vaikka Helsinkiin. Hän tietää vaihtoehtonsa, vuokraako pyörän, menisikö junalla, ottaako jollain yhteysvälillä taksin tai laivan. Hän tietää millä kustannuksilla hän liikkuu ja millaisella esimerkiksi hiilijalanjäljellä matkaansa tekee. Hän tietää aikataulut ja hän voi seurata mobiilisti koko ajan miten hänen matkansa toteutuu ja mihin hintaan, sanoo Berner.

Berner katsoo, että Suomen sisällä työssäkäyntialueet voisivat kasvaa ja myös sisäinen turvallisuus voisi parantua.

– Paljon on puhuttu siitä, pitäisikö nimellisiä lippujärjestelmiä rakentaa esimerkiksi junaliikenteeseen sisäisen turvallisuuden parantamiseksi. Tämä olisi yksi keino, jolla voisi nimellään hankkia lippuja siellä missä tarvitaan, ja kuitenkin säilyttää nopean ja mutkattoman liikkumisen, sanoo Berner.

Yhteisestä matkalippujärjestelmästä keskustellaan Viron ja pohjoismaisten liikenneministerien sekä EU:n liikennekomissaarin tapaamisessa helmikuun alussa Muoniossa. Berner toivoo, että järjestelmä olisi käytössä Suomen sisällä jo vuoteen 2019 mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.