Mainos

Berlusconin prostituutioskandaali syvenee

Italian pääministeri Silvio Berlusconin prostituutioskandaali syveni perjantaina, kun italialaismedia raportoi Berlusconin neuvoneen tapaukseen sotkeutunutta konsultanttia, Valter Lavitolaa, pysyttelemään ulkomailla tutkimusten ajan. Lavitolaa syytetään osallisuudessa seksiskandaaliin liittyvään kiristysjuoneen, ja hänet on etsintäkuulutettu.

Lavitola oli soittanut Berlusconille ulkomailta saatuaan tietää häntä vastaan nostetuista syytöksistä. Hän oli kysynyt, pitäisikö hänen palata Italiaan selvittelemään asiaa. Pääministeri oli kehottanut Lavitolaa olemaan palaamatta, ja pysyttelemään ulkomailla.

Pääministerin asianajaja Niccolo Ghedini kuvaili tiedotteessa syytöksiä "absurdeiksi ja perusteettomiksi". Puhelinkeskustelu oli kuitenkin tallentunut poliisin nauhoitteelle.

Tapaus liittyy pääministerin huvilassa Arcoressa järjestettyihin yksityisjuhliin, jotka ovat tunnettuja villistä menosta ja lukuisista naisista. Skandaali puhkesi jo vuonna 2009, kun prostituoitu Patrizia d'Addario kertoi Arcoressa vierailevista prostituoiduista. Lavitola on yhdistetty tahoihin, joiden uskotaan välittäneet maksettuja seuralaisia pääministerin huvilalle.

Kiristyssyytösten mukaan Lavitola ja eteläitalialainen liikemies Giampaolo Tarantini olivat vaatineet Berlusconilta suuria summia, jotta he eivät paljastaisi pääministerin tienneen naisten olevan prostituoituja. Berlusconi kiistää maksaneensa seksistä, mutta miehille hän on maksanut jopa 750 000 euroa. Hän kuitenkin kiistää maksuun liittyvän mitään laitonta, ja toteaa vain halunneensa auttaa talousvaikeuksissa ollutta Tarantinia ja tämän perhettä. Tarantini on nyt pidätetty.

Berlusconia kuullaan tapauksesta tiistaina.

Berlusconin suosio on alamaissa talousvaikeuksissa kärvistelevässä maassa. Italiassa on viime aikoina ollut suuria mielenosoituksia hallituksen suunnittelemia säästötoimenpiteitä vastaan.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.