Mainos

Berlusconin epäilyttävät lentomatkat tutkitaan

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on joutunut uuden skandaalin keskiöön.

Berlusconin epäillään lennättäneen virkamatkoihin tarkoitetulla lentokoneellaan ystäviä ja henkilökohtaisia vieraita. Uutitoimisto ANSAn mukaan virkakoneen mahdollista väärinkäyttöä ryhdyttiin tutkimaan sen jälkeen, kun kuluttajien oikeuksia ajava Codacons -ryhmä teki asiasta valituksen.

Kuluttajajärjestö älähti mediassa julkaistuista kuvista, joissa tunnettu italialainen laulaja Mariano Apicella, hänen avustajansa sekä flamencotanssijatar astuivat pääministerin koneeseen. Kuva oli otettu vuosi sitten, jolloin kolmikko oli matkalla Berlusconin huvilalle Sardiniaan. Nyt muutamat roomalaiset syyttäjäviranomaiset aloittelevat tutkintaa mahdollisista väärinkäytöksistä.

Skandaalista toiseen kiitävä pääministeri ei ole kuitenkaan huolissaan viimeisimmästä kohusta.

- Olen täysin levollinen, sillä olemme noudattaneet lakia, Berlusconi totesi televisiokanava Rai Unon haastattelussa. - Jos joskus koneessa onkin muutama ylimääräinen ihminen, se ei tarkoita ylimääräisiä kustannuksia. Kone tekisi matkan joka tapauksessa.

72-vuotias pääministeri on ollut viime aikoina mediamyrskyn silmässä. Häneltä on vaadittu muun muassa selitystä mahdollisesta suhteestaan teini-ikäiseen Noemi Letiziaan. Myös kotirintamalla tuulee, kun Berlusconin vaimo Veronica Lario hakee miehestään avioeroa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.