Mainos

Berlusconia syytetään korruptiosta

Italian hallituksen terveysministeri Francesco Storace puolestaan erosi tänään. Häntä epäillään poliittisten vastustajiensa vakoilusta.

Italiassa on vireillä korruptiosyyte pääministeri Silvio Berlusconia vastaan. Milanolaissyyttäjät ovat pyytäneet tuomaria määräämään oikeuskäsittelyn aloitettavaksi, oikeuslähteet kertovat.

Berlusconia vastaan on vireillä myös syyte valehtelusta todistajana. Hänen kanssasyytettynsä on brittilakimies, jonka epäillään valehdelleen maksua vastaan todistajana oikeudenkäynneissä, jotka liittyivät Berlusconin mediayhtiöihin.

Kumpikin on kiistänyt syyllisyytensä. Syytteiden oikeuskäsittelystä tai hylkäämisestä päättää tuomari tutustuttuaan todistusaineistoon ja kuultuaan osapuolia.

Berlusconi on puolestaan syyttänyt maansa syyttäjälaitosta poliittisesta juonittelusta häntä vastaan. Nyt oikeusprosessi käynnistyy kuukautta ennen vaaleja, joista on povattu tasaväkistä kamppailua Berlusconin ja keskusta-vasemmistoa johtavan Romano Prodin kesken.

Berlusconi on selvinnyt lukuisista aiemmista oikeudenkäynneistä ilman vakavia oikeudellisia seuraamuksia.

Terveysministeri eroaa vakoiluepäilyn takia

Italian terveysministeri Francesco Storace on ilmoittanut eroavansa, koska hänen epäillään vakoilleen poliittisia vastustajiaan.

Storace on kiistänyt palkanneensa yksityisetsiviä varjostamaan vastaehdokkaitaan Piero Marrazzoa ja Alessandra Mussolinia edellisten paikallisvaalien alla. Hän on myöntänyt pestanneensa etsivät tekemään turvallissuutarkastuksen toimistossaan vakoilun pelossa.

Storace hävisi kilvan Latzion maakunnan johtopaikasta viime vuonna Marrazzolle. Sen jälkeen pääministeri Silvio Berlusconi nimitti hänet hallitukseen.

Storacen ero on isku parlamenttivaaleihin valmistautuvalle Berlusconin hallitukselle. Berlusconin tavoin Storace katsoo joutuneensa oikeuslaitoksen ja vasemmiston perättömän parjauskampanjan uhriksi.

Poliisi on pidättänyt vakoiluepäilyjen takia 16 henkilöä. Heidän joukossaan on kolme poliisia, 11 yksityisetsivää ja kaksi maan suurimman matkapuhelinoperaattorin TIM:n työntekijää. Italialaislehtien mukaan Marrazzon ja Mussolinin puhelimia salakuunneltiin muun valvonnan ohella.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.