Mainos

Berlusconi korottaa kilpailijansa veroja

Italiassa pääministeri Silvio Berlusconin hallitus aikoo kaksinkertaistaa satelliittikanavien arvonlisäveron osana talouskriisin hoitoa. Päätös on herättänyt laajaa kritiikkiä, sillä veronkorotus kohdistuu rankimmin Berlusconin omistaman Mediaset-yhtiön kilpailijaan Sky Italiaan.

Sky Italia on italialainen maksu-tv-yhtiö, joka on osa Rupert Murdochin News Corp -mediakonsernia. Mediaset puolestaan on Italian suurin yksityinen mediatalo.

Sky Italia on tähän asti nauttinut alhaista 10 prosentin arvonlisäveroa normaalin 20 prosentin sijaan. Berlusconi onkin sättinyt maan oppositiota ja lehdistöä siitä, että ne ovat syyttäneet häntä eturistiriidasta eivätkä ole kyseenalaistaneet Skyn aiempaa verotuskäytäntöä.

Italian valtiovarainministerin Giulio Tremontin mukaan päätös arvonlisäveron korotuksesta syntyi jo edellisen pääministerin Romano Prodin kaudella. Arvonlisäveron tulee EU:n asetusten mukaan olla sama kaikille alan toimijoille, ja Prodi oli luvannut EU-komissiolle korjaavansa tilanteen, Tremonti kertoi uutistoimisto Ansalle.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.