Berlusconi haukkui vasemmiston naisehdokkaiden ulkonäön

Italian parlamenttivaalien voittajasuosikki, entinen pääministeri Silvio Berlusconi on jälleen aiheuttanut kohua sutkautuksillaan. Berlusconi lyttäsi tänään Italian vasemmiston naisehdokkaat.

- Kun sanon, että meidän naisehdokkaamme ovat kauniimpia, se johtuu siitä, ettei heillä ole parlamentissa mitään kilpailua, Berlusconi lausahti.

Berlusconin letkautus kirvoitti kiukkuisia vastauksia. Parlamenttiedustaja Paola Balducci huomautti, ettei parlamenttiin pyrkiminen ei ole sama asia kuin Miss Italia -kilpailuissa kisaaminen.

- Berlusconi mittaa naisia edelleen heidän ulkonäkönsä perusteella, mikä kertoo hyvin takaperoisesta ja seksistisestä suhtautumisesta -- toivon että italialaiset naiset, eivätkä vain he, vastaavat Berlusconille tämän ansaitsemalla tavalla, sanoi puolestaan parlamenttiedustaja Silvana Mura.

Tunnetusti nuorten ja kauniiden naisten seurassa viihtyvän Berlusconin suosio mitataan parlamenttivaaleissa ensi viikonloppuna. Hänen edesottamuksensa eivät luultavasti kuitenkaan aiheuta suurempaa kuohuntaa Italiassa, missä tasa-arvo-kysymykset nousevat harvoin todenteolla poliittiseen keskusteluun.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat