Mainos

Berlusconi haluaa G8-johtajat käsittelemään Aasian tuhoja

Yhdysvallat on valmis antamaan Aasian katastrofiapuun huomattavasti enemmän kuin tähän mennessä lupaamansa noin 35 miljoonaa dollaria.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi sanoo, että G8-maiden johtajien olisi kokoonnuttava käsittelemään Aasian hyökyaaltojen aiheuttamia tuhoja. Berlusconin mukaan huippukokouksessa voitaisiin pohtia muun muassa, voidaanko tuhoalueen maiden velkataakkaa helpottaa.

-Haluan ehdottaa ylimääräisen G8-kokouksen pitämistä. Kokouksessa voitaisiin keskustella avun järjestämisestä ja mahdollisista velkahelpotuksista, Berlusconi sanoi Roomassa.

Hän sanoi olevansa yhteydessä Britannian pääministeriin Tony Blairiin. Britanniasta tulee G8-maiden puheenjohtajamaa vuodenvaihteessa.

Bush: 35 miljoonaa dollaria vain alku avunannolle

Yhdysvallat on valmis antamaan huomattavasti enemmän kuin tähän mennessä lupaamansa noin 35 miljoonaa dollaria Etelä- ja Kaakkois-Aasian katastrofiapuun.

Kritiikin kohteeksi joutunut presidentti George Bush sanoi Texasin maatilallaan pitämässään tiedotustilaisuudessa, että tuo määrä on "vain alku avunannolle".

Bush kertoi Suomen aikaa varhain aamulla, että Yhdysvallat muodostaa Intian, Japanin ja Australian kanssa yhteistyöliittouman, joka tarjoaa apua pelastustöissä, hätäavun jakamisessa ja myöhemmin jälleenrakennuksessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Aasian tuhoalueelle suunnitelaan suurta kansainvälistä avustusoperaatiota.

(Seitsemän uutiset 30.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.