Mainos

Berlusconi hakee syytesuojaa

Italiassa senaatti on hyväksynyt lain, joka keskeyttäisi Berlusconia vastaan käydyn korruptio-oikeudenkäynnin.

Italian senaatti on hyväksynyt lain, joka antaisi pääministeri Silvio Berlusconille syytesuojan. Kiistellyn lain tarvitsee kuitenkin vielä saada parlamentin alahuoneen hyväksyntä. Mikäli laki hyväksytään, se keskeyttää käytännössä Berlusconia vastaan käydyn korruptio-oikeudenkäynnin.

Uuden lain mukaan Italian johtavat poliitikot saavat syytesuojan siksi ajaksi, kun he ovat virassa. Berlusconin oikeudenkäynti jatkuisi sen jälkeen, kun hän ei ole enää pääministeri. Oppositiopuolueet sanoivat senaatin väittelyssä lakia perustuslain vastaiseksi. Berlusconin johtama keskusta-oikeistolainen hallitus perusteli lakia sillä, että se estää maata mahdollisesti vahingoittavan tilanteen, kun Italiasta tulee heinäkuun alussa EU:n puheenjohtajamaa.

Berlusconia syytetään tuomareiden lahjonnasta 1980-luvulla. Hänen on määrä todistaa oikeudessa toisen kerran kesäkuun puolivälissä. Berlusconi on kiistänyt kaikki syytteet. Viimeisten tietojen mukaan syyttäjät aikovat lopettaa oman osuutensa pian Berlusconin todistuksen jälkeen. Siksi oikeudenkäynnissä saattaa tulla tuomio jo ennen vuodenvaihdetta, jos uutta lakia ei hyväksytä.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.