Mainos

Bensan hinta nousee taas

Bensiinin tukkuhinta nousee huomisesta lähtien 15-20 penniä litralta. Fortumin kotimaan tukkumyynnin johtaja Jouko Helinin mukaan nousu johtuu raakaöljyn hinnannoususta ja dollarin vahvistumisesta markkaan nähden.

bensan hinta hinautuu jälleen ylemmäs

Helinin mukaan hinnannousu näkyy todennäköisesti suoraan kuluttajahinnoissa, vaikka yhtiöt päättävätkin itsenäisesti omista hinnoistaan. Myyntijohtaja Simo Honkanen Shell Oy:stä kertoo, että heillä bensan tukkuhinnan nousu tulee heti näkyviin pumppuhinnoissa.

Shellillä 95-oktaanisen bensiinin hinta nousee huomenna 7,25 markkaan litralta, kun sen hinta vielä tänään on pääkaupunkiseudulla 7,08. Hintahaarukka on sama kaikissa oktaanilaaduissa.

-Tavoite on, että kaikki Shellin huoltamot myyvät huomisesta lähtien bensaa vajaat 20 penniä kalliimmalla. Paikallisesta kilpailutilanteesta riippuen hinnoissa voi näkyä pientä vaihtelua, mutta se on sitten jo tappiota, Honkanen huomauttaa.

Honkasen mukaan bensiininhinta huoltamoilla noudattelee tarkasti maailmanmarkkinahintoja. Hän ei usko, että uusien tukkuhintojen myötä lähdetään kovinkaan suuriin alennusmyynteihin.
-Näissä asioissa odotellaan hankintahintojen heilahteluita. Bensanhinta laskee taas, kun raakaöljyn hinta tippuu.

Neste nosti jo hintojaan

Neste nosti bensiinin hintojaan huoltamoillaan jo tänään. Helsingissä Nesteen Leppävaaran huoltoasemalla hinta nousi kello kahden maissa iltapäivällä vajaat parikymmentä penniä litralta. 95-oktaaninen nousi korotuksen myötä 7,25 markkaan/litra.

Leppävaaran huoltamon myyjän Jarkko Niemen mukaan hinnannousu ei näkynyt sen kummemmin päivän myynnissä.
-Kyllähän nuo valittelivat sitä, kun bensanhinta taas nousee, mutta eivät autoilijat sentään poiskaan kääntyneet, Niemi sanoo. Niemen mukaan Nesteen huoltamoilla reagoitiin suoraan tuotantohintojen hinnannousuun.
-Olisi tietysti hyvä, jos öljynhinta välillä tippuisikin. Odotetaan sitä nyt näiden hintojen kanssa, Niemi toteaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.