Mainos

Benecol-kanne nurin Haagissa

Elintarvikejätti Unileverin Raision Benecol-tavaramerkistä nostama kanne kaatui tänään myös hollantilaisessa Haagin valitustuomioistuimessa.

Paikallinen alioikeus kumosi kanteen jo huhtikuussa, minkä jälkeen Unilever valitti siitä ylempään oikeusasteeseen.

Unilever väitti Benecolin loukkaavan Unileverin Becelin tavaramerkkioikeuksia, koska margariinien nimet ovat niin samanlaisia, että kuluttajat voivat sekoittaa ne keskenään. Kumpikaan tuomioistuin ei kuitenkaan löytänyt tälle väitteelle perusteita, joten Raision kolesterolia alentavaa margariinia voi jatkossakin myydä Hollannissa Benecolina. Unileverin kilpaileva tuote taas ei ole vielä saanut EU:n myyntilupaa.

Raisio ilmoittaa lyhyesti olevansa tyytyväinen oikeuden päätökseen. Yhtiön mielestä kanne oli jo alun perin aiheeton, sillä Benecol-tuotemerkki on rekisteröity jo aiemmin koko EU:n alueella, eikä sitä vastaan rekisteröintivaiheessa esitetty mitään valituksia. Lisäksi Beceliä ja Benecolia on yli kolmen vuoden ajan myyty rinnakkain Suomen markkinoilla.

Raision yhteistyökumppani McNeil Consumer Healthcare aloitti Benecolin markkinoinnin Benelux-maissa jo pari viikkoa sitten. Benecol on alkuvuoden aikana lanseerattu myös Yhdysvaltain, Britannian ja Irlannin markkinoille.

Tiedotuspäällikkö Sten von Hellensin mukaan valitusprosessi aiheutti Raisiolle kevään aikana jonkin verran käytännön hankaluuksia, mutta ei juuri sen kummempaa.

-Tietysti kaikki tällaiset oikeudenkäynnit aiheuttavat selvitystyötä ja sitovat työvoimaa, hän sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.