Belgian supertähdet avauksessa Huuhkajia vastaan – 19-vuotias suurlupaus voi kuitenkin varastaa show'n: "En ole nähnyt vastaavanlaista pelaajaa"

9:50
Tulosruutu: Pitkään Belgiassa pelannut huuhkajapelaaja Jere Uronen pelaa mainiota EM-turnausta.

Belgian päävalmentaja Roberto Martínez vahvisti, että toipilaina EM-turnauksen aloittaneet supertähdet Kevin De Bruyne, Eden Hazard ja Axel Witsel ovat avauskokoonpanossa Suomea vastaan.

Espanjalaisluotsi Martínez kertoi edellä mainitun kolmikon paikoista avauskokoonpanossa poikkeuksellisesti jo peliä edeltävän päivän lehdistötilaisuudessa.

– En koskaan paljasta avauskokoonpanoa etukäteen, mutta on totta, että nämä pelaajat noudattavat henkilökohtaisia ohjelmiaan ja heille oli tärkeää tulla vaihdosta kentälle aiemmin. Seuraava askel on, että he aloittavat ottelun, joten kaikki kolme ovat avauskokoonpanossa, Martínez lupasi.

De Bruyne on Belgian hyökkäyksen moottori, joka käänsi pelin yksilötaidollaan joukkueensa voitoksi Tanskaa vastaan. Vikkeläkinttuinen ja umpitaitava Hazard on puolestaan Real Madridin seurahistorian kallein hankinta. Witsel tuo taitoa, voimaa ja johtajuutta keskikentän pohjalle.

Hazard kertoi sunnuntaina olevansa noin 50–60 minuutin pelikunnossa.

Belgian tähtisikermässä saattaa olla edellä mainittujen pelaajien ohella yksi erityisen mielenkiintoinen seurattava, josta myös pitkään Genkissä pelannut Jere Uronen mainitsi etukäteen.

Jérémy Doku on nuori ja tosi hyvä pelaaja. Hän pelasi Anderlechtissa, ja ehdin pelata häntä vastaan ennen kuin hän lähti Raskaan, Uronen kertoi sunnuntaina.

Martínezin puheiden perusteella Doku on lähellä paikkaa avauskokoonpanossa Suomea vastaan. 19-vuotias huippulupaus edustaa tällä hetkellä Ranskan liigan Rennes’tä.

– On totta, että hän on tullut loistavassa vireessä maajoukkueeseen. Hänen ikäänsä ei osaisi arvata esitysten perusteella. En ole nähnyt vastaavanlaista pelaajaa, joka tulee näin vakuuttavasti arvokisoihin tuossa iässä, Martínez hehkutti.

– Hän on ansainnut tilaisuutensa. Hän on näyttänyt todella terävältä, ja on tehnyt kaikkensa päästäkseen pelaamaan. En voi vielä kertoa, onko hän avauskokoonpanossa, mutta totta on, että Jérémy on tehnyt kaiken oikein päästäkseen avaukseen.

Rennes hankki Dokun riveihinsä viime lokakuussa ja maksoi 171-senttisestä hyökkääjästä 26 miljoonan euron siirtokorvauksen Anderlechtille.

Lukakun suhteen epävarmaa

Martínez lupasi paljon muutoksia avauskokoonpanoon. Hänen tavoitteenaan on peluuttaa lohkovaiheessa kaikkia kenttäpelaajia tuntuman saamiseksi ja kuorman jakamiseksi.

– Meidän on saatava kentälle tasapainoinen joukkue, ja otamme huomioon jokaisen pelaajan fyysisen tilanteen. On pidettävä huoli, että meillä on kaikki pelaajat tuoreina seuraavaa ottelua varten ensi viikolla.

Interin tähtihyökkääjä Romelu Lukaku saatetaan nähdä avauskokoonpanossa. Hän on monien suosikki koko turnauksen maalikuninkaaksi.

– Hän on mahtavassa iskussa ja fyysisesti hän on toipunut otteluista erinomaisesti. En ole vielä päättänyt, onko hän avauskokoonpanossa. Hänelle olisi positiivista jatkaa pelaamista, mutta samaan aikaan meidän on pidettävä huoli hänen minuuteistaan, etteivät ne kasva liian rasittaviksi, Martínez totesi.

Martínez kertoi päättävänsä Lukakun pelaamisesta maanantaiaamuna.

Belgialle riittää leveyttä reservissään, joten olisi loogista lepuuttaa Lukakua Suomea vastaan ainakin osan ottelusta.

Suomi kohtaa Belgian EM-kisojen viimeisessä lohko-ottelussaan Pietarissa maanantaina kello 22.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja