Mainos

Belgialaiset arvostelivat viranomaisia lapsisurmien hoidosta

Lapsimurhista järkyttyneet belgialaiset arvostelivat kärkevästi sekä poliitikkoja että oikeusviranomaisia. Viime kesänä siepatut 8-vuotiaat tytöt, Julie Lejeune ja Melissa Russo, löytyivät viikonvaihteessa murhattuina. Tytöille oli tehty myös seksuaalista väkivaltaa.

Belgian entistä oikeusministeriä Melchior Watelet'ta on arvosteltu siitä, että hän aikanaan päästi siveellisyysrikoksista tuomitun Marc Dutroux'n vapaaksi. Dutroux'n sieppaamat tytöt näännytettiin nälkään viime talvena miehen omistaman talon kellarissa. Tyttöjen ruumiit löydettiin talon puutarhasta.

Myös poliisia on arvosteltu tehottomuudesta: poliisi teki viime talvena kaksikin kotietsintää Dutroux'n taloon löytämättä kellariin piilotettuja tyttöjä, jotka tuolloin olivat todennäköisesti vielä elossa.

Dutroux ja hänen rikoskumppaninsa Michel Lelievre ovat myöntäneet siepanneensa viime vuonna myös kaksi teini-ikäistä tyttöä. Heidän kohtalonsa on vielä selvittämättä. Kaksi muuta teini-ikäistä tyttöä pelastettiin viime torstaina Dutroux'n omistaman talon kellarista.

Viranomaiset ilmoittivat tänään epäilevänsä Dutroux'n avovaimoa Michelle Martinia avunannosta rikoksiin ja jatkavansa tämän pidätystä. Martin, jolla on kaksi lasta Dutroux'n kanssa, on kiistänyt syytteet.

Tyttöjen murha on hallinnut belgialaisten lehtien kirjoittelua. Monet lehdet ovat kirjoituksissaan vaatineet kuolemanrangaistuksen palauttamista. Lehdet ovat kirjoituksissaan todistelleet laajan pedofiiliverkoston olemassaoloa Belgiassa. Lehtien mukaan Dutroux on verkoston keskushahmoja.

Belgiassa on kadonnut viimeksi kuluneiden kuuden vuoden aikana ainakin 15 lasta, joista seitsemän on löydetty kuolleina ja vain kaksi elossa. Kuusi lasta on edelleen kateissa.
(STT-RB-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.