Mainos

Beethovenin pianokonsertit Kymenlaaksossa

Kymi Sinfoniettalla alkaa huomenna harvinaislaatuinen konserttikokonaisuus, jossa orkesteri esittää kolmessa konsertissa kaikki Beethovenin pianokonsertot.

Orkesterin kapellimestarina on Petri Inkinen ja pianisti Antti Siirala soittaa soolo-osuudet. Konsertit esitetään vuoden aikana ja ensimmäinen niistä on vuorossa jo huomenna Kouvolassa ja torstaina Kotkassa. Harvinaislaatuiseksi konsertit tekee se, että ne esitetään sarjana ja vieläpä samojen taiteilijoiden tulkitsemana.

Ensimmäisessä konsertissa kuullaan Beethovenin pianokonsertot numero 1 ja 3 sekä alkusoittona harvoin näillä leveysasteilla kuultu Beethovenin 12 Kontratanssia. Sarjan toinen konsertti kuullaan kevätkaudella 2003 ja kolmas syksyllä 2003.

Viulistina mainetta niittänyt Inkinen, 22, on esiintynyt useissa konserteissa yhdessä Siiralan kanssa viulu-piano-duona. Tällä hetkellä Inkinen opiskelee orkesterinjohtoa viulistintöidensä ohessa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Leif Segerstamin johdolla.

Siirala, 23, on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt esiintyä maineikkaissa konserttisaleissa, musiikkijuhlilla ja orkesterisolistina eri puolilla maailmaa. Hänet tunnetaan myös kysyttynä kamarimuusikkona sekä uuden musiikin esittäjänä. Siiralan uran ensimmäisiä huippuhetkiä oli se, kun hän voitti juuri Beethoven pianokilpailun Wienissä vasta 17-vuotiaana. Samalla hänet palkittiin myös parhaana Beethovenin myöhäissonaatin tulkitsijana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.