Mainos

BBC:tä syytetään katsojien huijaamisesta

Televisiokanava BBC:tä syytetään katsojien huijaamisesta. Syytökset koskevat BBC:llä näytettävää The Real Hustle -nimistä tosi-tv-ohjelmaa.

Ohjelma käsittelee tosielämässä tapahtuneita huijauksia ja katsojien on annettu ymmärtää, että ohjelmassa huijatuksi tulevat ihmiset ovat aitoja henkilöitä.

Jokaisen ohjelman aluksi esitetään muun muassa teksti, jossa todetaan: "Kaikki ohjelmassa ihmiset ovat joutuneet oikeasti huijatuiksi. Ihmisille on annettu heidän rahansa takaisin, jonka jälkeen he ovat antaneet suostumuksensa materiaalin esittämiseen ohjelmassa."

Sunday Mail-lehti on kuitenkin paljastanut, että suuri osa huijauksen uhreista on näyttelijöitä ja avustajia, joille on maksettu siitä, että nämä esittävät uhreja.

Erään huijauksen "uhrin", Lucas Yasherin mielestä väitteet ohjelman huijausten aitoudesta ovat roskaa

- Koko tilanne oli lavastettu. Järkytyin, kun sain selville, että ohjelmassa väitettiin, että kaikki ohjelmassa esiintyneet ovat aitoja henkilöitä, avustajana toiminut Yashere kertoo.

Yashere kertoo saaneensa palkkioksi 20 puntaa esiinnyttyään huijauksen uhrina.

Sunday Mailin mukaan onkin hieman ironista, että ohjelmaa jonka tarkoitus on auttaa ihmisiä tunnistamaan ja välttämään huijauksia, syytetään nyt huijaamisesta.

BBC on luvannut tarkastaa ohjelmaan kohdistetut syytökset.

(MTV3)

Lue myös Sunday Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.