Mainos

BBC: Moskovan koululaisille tuntolevyt

Koululaisille annetaan myös erityiset passit, joissa on nimen ja yhteystietojen ohella sormenjäljet ja tiedot veriryhmästä. Lisäksi koululaisten turvallisuutta parannetaan yksityisillä vartiointiliikkeillä.

Moskovan koululaisten turvallisuus pyritään takamaan uudistuksilla, joihin kuuluu muun muassa jokaisen lapsen kaulaan tuleva armeijatyylinen metallinen tuntolevy. Lisäksi koululaisille annetaan erityiset passit, joissa on koululaisen nimen ja yhteystietojen lisäksi sormenjäljet ja tiedot veriryhmästä.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n verkkouutisten haastattelema Moskovan kaupunginvaltuuston turvallisuusvaliokunnan puheenjohtaja Juri Popov ennustaa passien ja tuntolevyjen olevan käytössä suurimmassa osassa pääkaupungin kouluja vuoden loppuun mennessä.

Moskovan noin 1 500 koulun ja 3 000 päiväkodin turvallisuuden varmistamiseen aiotaan myös palkata yksityistä vartiointiliikkeitä. Tiukentuneet turvatoimet ovat seurausta yli kuukauden takaisesta Beslanin koulukaappauksesta, jossa kuoli yli 330 koululaista, opettajaa ja lasten vanhempia. Kymmeniä uhreja on edelleen tunnistamatta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.