Mainos

Baxter kärähti metamfetamiinista

Salt Lake Cityn olympiakisojen dopingkäryt jatkuvat. Pronssia saanut brittipujottelija Alan Baxter on jäänyt kiinni metamphetamiinista.

Pujottelussa Salt Lake Cityn olympiapronssia saavuttanut britti Alain Baxter (28) on jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä, kertoi Britannian olympiakomitea. Skotlantilaisen Baxterin dopingnäytteestä löytyi metamfetamiinia. Baxterin pronssimitali Salt Lake Cityssä oli Britannialle kautta aikain ensimmäinen olympiamitali alppihiihdossa.

Baxter itse sanoo olevansa järkyttynyt tapahtuneesta. Hän kieltää ottaneensa mitään ainetta, jolla olisi tietoisesti yrittänyt parantaa suoritustaan. KOK aikoo selvittää asiaa todennäköisesti ensi viikolla, ja Baxter on kertonut valmistautuvansa tutkimuksiin asianajajan ja lääketieteellisten asiantuntijoiden kanssa.

Alain Baxter on neljäs Salt Lake Cityn olympialaisten julkitullut dopingtapaus. Jo aiemmin dopingaineista jäivät kiinni espanjalainen maastohiihtäjä Johann Mühlegg ja venäläiset hiihtäjät Larissa Lazutina ja Olga Danilova. Käryä uumoiltiin myös yhden valkovenäläisurheilijan harteille, mutta dopingnäytteen tulokset osoittautuivat kelvottomiksi rikkoutuneen sinetin takia. KOK tutkii vielä itävaltalaishiihtäjien majapaikasta löytyneiden, veridopingiin viittaavien välineiden taustoja.
(MTV3-Reuters-STT)
Lue lisää metamfetamiinista

.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.